foto

Joe Russo

  • nar. 8.7.1971 (48 let)
    Cleveland, Ohio, USA

Biografie

Joe Russo je americký filmový a televizní režisér. Na převážné části své práce spolupracuje se svým bratrem Anthonym. Společně také vyhráli cenu Emmy za svou práci na komediálním seriálu Arrested Development.

Oba se narodili v Clevalandu, kde také později chodili na Benedictine High School. Potom odešli na Case Western Reserve University, kde už začali režírovat, psát a produkovat své první filmy. Filmy financovali ze studentských půjček a kreditních karet.

Ve červenci 2013 bratři dostali příležitost režírovat film Captain America: The Winter Soldier, pokračování o slavné superhrdinovi pro Marvel Studios, které mělo premiéru dne 4. dubna 2014. V lednu 2014 bratři podepsali smlouvu k třetímu Captain America.

Jiří "JORDY" Waas

Režijní filmografie

Filmy

2020 Cherry
2019 Avengers: Endgame
2018 Avengers: Infinity War
2016 Captain America: Občanská válka
2014 Captain America: Návrat prvního Avengera
2011 Council of Dads, The (TV film)
2008 Courtroom K (TV film)
2006 My dva a křen
2002 Bombakšeft
2001 Kiss, The
1997 Pieces

TV seriály

2015 Agent Carter (TV seriál)
Bridge and Tunnel (S01E02)
2014 Zpátky do školy (TV seriál)
Dračí doupě pro zvlášť pokročilé (S05E10)
Jak přežít lávu (S05E05)
2012 Animal Practice (TV seriál)
Šťastní až do smrti (TV seriál)
The St. Valentine's Day Maxssacre (S02E13)
2011 Šťastní až do smrti (TV seriál)
Yesandwitch (S02E03)
Bo Fight (S01E10)
Pilot (S01E01)
Zpátky do školy (TV seriál)
Natáčení dokumentu: Návrat (S03E08)
Gaylogie pro pokročilé (S03E06)
Geografie globálního konfliktu (S03E02)
další epizody (8)
2010 Zpátky do školy (TV seriál)
Kooperativní kaligrafie (S02E08)
Zúčtování s právníky (S02E02)
Antropologie (S02E01)
další epizody (6)
2009 Zpátky do školy (TV seriál)
Debata (S01E09)
Fotbal, feminismus a ty (S01E06)
Trestní právo pro pokročilé (S01E05)
další epizody (5)
2007 Carpoolers (TV seriál)
2006 What About Brian (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2005 Arrested Development (TV seriál)
Meet the Veals (S02E16)
The Tendercrisp Chicken Comedy Half Hour (S02E13)
My Hand to God (S02E12)
2004 Arrested Development (TV seriál)
Missing Kitty (S01E18)
Shock and Aww (S01E14)
Marta Complex (S01E12)
další epizody (4)
2003 Arrested Development (TV seriál)
In God We Trust (S01E07)
Bringing Up Buster (S01E03)
Pilot (S01E01)
Lucky (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2021 Extraction 2
2020 Vyproštění
2016 Ciudad

TV seriály

2019 The Warriors (TV seriál)

Producentská filmografie

Filmy

2021 Extraction 2
2020 Cherry
Vyproštění
2019 21 Bridges
Mosul

TV seriály

2019 The Warriors (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2019 Avengers: Endgame
1997 Pieces

TV seriály

2020 Simpsonovi (TV seriál)
Bart the Bad Guy (S31E14)
2005 Arrested Development (TV seriál)
My Hand to God (S02E12)

Dokumentární

2019 Šéfkuchaři v akci (TV seriál)
Avengers v Atlantě (E02)
2017 Odhalení superhrdinové (TV seriál)
2013 Arrested Development Documentary Project, The
1984 Kennwort Kino (TV seriál)

Spisovatelská filmografie

Filmy

2016 Ciudad - kniha

Host

TV pořady

2017 The IMDb Show (TV pořad)
2004 The 56th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(387)