foto

Joe Russo

  • nar. 8.7.1971 (47 let)
    Cleveland, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Joe Russo je americký filmový a televizní režisér. Na převážné části své práce spolupracuje se svým bratrem Anthonym. Společně také vyhráli cenu Emmy za svou práci na komediálním seriálu Arrested Development.

Oba se narodili v Clevalandu, kde také později chodili na Benedictine High School. Potom odešli na Case Western Reserve University, kde už začali režírovat, psát a produkovat své první filmy. Filmy financovali ze studentských půjček a kreditních karet.

Ve červenci 2013 bratři dostali příležitost režírovat film Captain America: The Winter Soldier, pokračování o slavné superhrdinovi pro Marvel Studios, které mělo premiéru dne 4. dubna 2014. V lednu 2014 bratři podepsali smlouvu k třetímu Captain America.

Jiří "JORDY" Waas

Režijní filmografie

Filmy

2019 Avengers: Endgame
2018 Avengers: Infinity War
2017 Midnight Clear
2016 Captain America: Občanská válka
2014 Captain America: Návrat prvního Avengera
2011 Council of Dads, The (TV film)
2008 Courtroom K (TV film)
2006 My dva a křen
2002 Bombakšeft
2001 Kiss, The
1997 Pieces

TV seriály

2015 Agent Carter (TV seriál)
Bridge and Tunnel (S01E02)
2012 Animal Practice (TV seriál)
2011 Šťastní až do smrti (TV seriál)
Zpátky do školy (TV seriál)
Pro pár kuliček navíc (S02E24)
Hrst kuliček na paintball (S02E23)
Sommeliérský kurs (S02E20)
další epizody (5)
2010 Zpátky do školy (TV seriál)
Kooperativní kaligrafie (S02E08)
Zúčtování s právníky (S02E02)
Antropologie (S02E01)
další epizody (6)
2009 Zpátky do školy (TV seriál)
Debata (S01E09)
Fotbal, feminismus a ty (S01E06)
Trestní právo pro pokročilé (S01E05)
další epizody (5)
2007 Carpoolers (TV seriál)
2006 What About Brian (TV seriál)
2005 Arrested Development (TV seriál)
Meet the Veals (S02E16)
The Tendercrisp Chicken Comedy Half Hour (S02E13)
My Hand to God (S02E12)
2004 Arrested Development (TV seriál)
Missing Kitty (S01E18)
Shock and Aww (S01E14)
Marta Complex (S01E12)
další epizody (4)
2003 Arrested Development (TV seriál)
In God We Trust (S01E07)
Bringing Up Buster (S01E03)
Pilot (S01E01)
Lucky (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

1997 Pieces

TV seriály

2005 Arrested Development (TV seriál)
My Hand to God (S02E12)

Dokumentární

2017 Odhalení superhrdinové (TV seriál)
2013 Arrested Development Documentary Project, The
1984 Kennwort Kino (TV seriál)

TV pořady

2017 The IMDb Show (TV pořad)
2004 The 56th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Midnight Clear
2016 Ciudad

TV seriály

2019 The Warriors (TV seriál)

Producentská filmografie

Filmy

2019 17 Bridges

TV seriály

2019 The Warriors (TV seriál)

Spisovatelská filmografie

Filmy

2016 Ciudad - kniha

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(191)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace