Reklama

Reklama

Syn

Trailer 1
Tunisko / Francie / Libanon / Katar, 2019, 94 min

Obsahy(1)

Film Syn se odehrává v roce 2011, několik měsíců po tuniské revoluci. Děj sleduje Farése, Meriem a jejich synka Azize, rodinu vyšší střední třídy. Během dovolené na jihu země se náhodou ocitnou v přestřelce a Aziz je omylem zasažen kulkou. Po příjezdu do nemocnice je jasné, že bude Aziz k přežití potřebovat transplantaci jater. Seznam čekatelů je však příliš dlouhý a jedinou možností pro rodinu je nezákonný zákrok v Libyi, další zemi, v níž se schyluje k revoluci. Tato tragédie odhalí přísně střežená rodinná tajemství a ohrozí manželství Farése a Meriem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (4)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

příběh který vás zaujme svým zpracováním.Klíčový moment je zranění Azíze.Pak chování v kultuře kde je silné náboženství a víra v Boha.Spoléhání se na něj ve všem.Farés to ale odmítne a začne pro syna hledat dárce k transplantaci .Děj vyeskaluje až k odhalení tajemství Farésovy ženy a co to znamená v tamnější kultuře.Konec zůstane otevřený a ty pohledy mohou znamenat vše. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Na silně babelovské vlně se vydala liberální tuniská rodinka na výlet do hor, kde se jaksi přichomýtla k přestřelce mezi islamisty a policií. Syn je na zadním sedadle postřelen, ale i když v Barsaouiho filmu není problém dostat se s ním do nemocnice, drama pro hlavní postavy nekončí ani tam. Chlapec bude potřebovat transplantaci jater, a jak se ukazuje, to je v rychle islamizující se zemi plné přebujelé byrokracie někdy oříšek, který dokáže nejednoho zásadového člověka nahnat do náruče bezskrupulózních hyen... Zvláště pokud rodiče nejsou vhodní dárci a komplikace střídá komplikaci. [Rakkautta & Anarkiaa 2020] ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně vymyšlený, vkusně napsaný a hezky zahraný vlastně jednoduchý příběh o věčném problému, kdo je skutečný rodič. Ten, kdo dítě počal, anebo ten, který je vychoval? Všechny ostatní motivy zde zůstávají potlačené až do bezvýznamnosri. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     Napínavá dráma s výborným scenárom, ktorý sa môže pochváliť viacerými nečakanými zvratmi. Celé dianie pritom pôsobí veľmi skutočne, takže divák o to viac prežíva s hrdinami ich desivé zážitky a následne aj ich tiesnivú situáciu. V priebehu filmu som musel trochu bojovať s antipatiami voči otcovi chlapca (najmä pre jeho správanie) a naopak, matka chlapca mi bola čím ďalej tým sympatickejšia, hoci tiež nebola žiadne neviniatko. Akoby na pozadí dokáže film vypovedať mnohé o tamojšej spoločnosti (kultúra, náboženská kliatba). ()

Galerie (11)

Související novinky

Ceny César za rok 2020 uděleny

Ceny César za rok 2020 uděleny

13.03.2021

Včera proběhl v pařížském koncertním sále Olympia 46. ročník předávání cen César, které jsou francouzským ekvivalentem amerických Oscarů. Ceremoniál se kvůli opatřením spojeným s pandemií odehrál bez… (více)

Reklama

Reklama