Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Osiřelá dospívající dívka se probudí v márnici a zjistí, že má nové superschopnosti. Stává se z ní vyvolená nositelka svatozáře tajné sekty jeptišek, které loví démony. (Netflix)

Diskuze

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

No nic moc .Čekala jsem od toho něco jiného. Přišlo mi to celé takové banální a vůbec takové nijaké. Spíš pro nenáročné mladší lidi, co nemají moc nakoukáno .

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

druhá série je už moc woke. Když už z chlapů chtějí dělat trubce, tak ať se s nimi zbytečně nezakomponovávají do příběhu a nedělají z nich MacGuffiny, které pak vlastně jakože vůbec nepotřebují. Navíc Albě ostříhali vlasy, aby se ještě více podobala té ošklivé přešívce Ellen Pageové a vůbec se mi to nelíbí. Druhá série je Buzflixová klasika - "po hlavě do prdele, bavit to nemusí, hlavně ať je to uvědomělé".

Lord_Denvil

Lord_Denvil (hodnocení, recenze)

Menší úvaha pro té, kdo nadává na chovaní Avy… Vzpomínám si, že dost podobné ohlasy byli na Eleven ze Stranger Things. Ale lidi zřejmě plně neuvědomují pozadí těchto postav, které přišli do reálného světa v podstatě ze vzduchoprázdna – jedna sirotčince, kde byla ochrnuta a nenáviděná svými „pečovatelky“, druha – v výzkumného institutu, kde byla po většinu času zavřena.

je dost těžko od takových postav čekat rozumně, „dospěle“ chováni.  

v podstatě jde o ukázku běžné pubertu, vzdoru a „dospívaní“ v expresním tempu – což je samo o sobě dost pozoruhodné zpracováno. A to v obojích případech…

…ale je jasné, že se teto detaily někoho nemusí zrovna zajímat :-)

PS: podle některých reakcí a recenzi je jasně, že většina „kritiků“ si to jen proklikalo. Na španělskou tvorbu je to opravdu pecka… atmosférou a náladou mně to připomnělo seriál „Na lodi“ (El Barco) 

 

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

alienemo

Byli vytvořeny s Tarasků... Který přišli hledat hrob... Ty co zabily předchůdce Avy. A nevim jestli jsi na to v tu chvíli nekoukal. Ale, na tom stole leželi kromě meče i ostatní časti zbroje. Když tavil toho Taraska. Jen mi je divný že na přítomnost Adriela to Dividium nereaguje... Ale na Avu ano. . . 8)

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

alienemo

Bacha na spoilery. ;) Většina už tady ví co dividium ve skutečnosti je... ;) Takže není problém získat další... I když jim muselo bejt divný, že svatozař z Divinia není... ;) Ve finále, mi i přijde že to Lucifer nebude, že to bude něco nišího... Třeba Mefisto nebo tak. 8) Hned vytahnout satana... Ze začatku, by byla moc vysoká karta. 8) Existuje 12 znamích zakladních pilířů pekla.. tedy jeho lordi, byla by škoda neukázat jich pár. ;) Upřímě mi to dost připomělo Posledního lovce čarodějnic... A tak trochu Prince of Persia ... Ale, má to fakt povedenej konec... Jsem rad že jsem se nechal překvapit. Protože jsem se fakt pekelně zmýlil... Ale asi v posledních 10minutach filmu mi to došlo. Ne nemyslim... Toho uprchlíka. :)) Peklo to nebude... Bude to spíš očistec, nějaké předpeklí.. jsem dost zvědavej co jestě z Lilith vypadne.. pač její lore mi přijde docela odfláklá. Je sice porat God Girl... Ale, je něčím víc... Navíc ho má taky. Je tedy Svatozaří víc? No vlastně, proč tomu stale říkáme svatozář? Proč né třeba koruna? ;) Ale, jinak.. až na tu abcenci ČD za mě... Solidní, i když dost utahaný serial, který má rozhodně potencionál bejt něčím víc.. je jestě co vylepšovat. Rozhodně. :)

alienemo

alienemo (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Ten džbán mohol byť vytvorený niekym, kto nevie akú ma divinium cenu alebo vie a chcel to skryť. To čo má cirkev je z tej zbroje. a teroristi ho mali pravdepodobne od otca Viktora. Pôvod nebol zatiaľ vysvetlený ale vieme z posledného dielu, že kostra taraska je z divinia. Dosť možné, si že si z Adriel tú zbroj vytvoril, Problém je, že nemáme žiadne info ani vysvetlenia. Tie čo tam boli boli vytvorené cirkvou a na konci sa ukázalo, že su nesprávne. Netvrdím že úmyselne, ale boli vytvoren= na faktoch z ktorého storočia? 13tého? Vtedy ťažko niekto mohol pochopiť o čo ide. Pokiaľ je divinium naozaj z taraskov tak dáva zmysel, že môže byť použitý ako stavebný materiál na nejaku bránu k ním, do ich dimenzie.(stále nevieme či je to peklo, rovnako nevieme aký zmysel malo dostať toho chlapca na do tejto dimenzie).

na příspěvěk reagoval Prometheus69, Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

alienemo

Stejně tak je trochu podivné že církev chápe něco co je stvořené s Divinia.. Svatý prvek ... Jako bránu do pekla. To mi fakt hlavu nebere. -_- A kde vůbec Dinium vzali? Není to jen svatá zbroj... Viděl jsem tam i džbán a podobně. Ty teroristi taky ho vzali někde. Si ho církev pěstuje jako řasu nebo co? -_+

na příspěvěk reagoval alienemo

alienemo

alienemo (hodnocení, recenze)

Fakt je však taký, že mi vôbec netušéme, čo to v tom chrbte nosí. Nazývaju to svätožiara, lebo to tak pomenovali rytieri a Areala pred niekoľkými storočiami. Posledný diel ukázal, že o anjela nešlo a pokiaľ taraskovia nie su nejaký nebeský strážcovia (niečo ako gargoyle order v I, Frankenstein) tak stále nevieme čo to je, k čomu to bolo irčené a prečo to taraskovia chcú. Momentálne to majú dobre rozbehnuté na druhu sériu, tak dúfam, že sa jej dočkáme. 

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Mimo jiné ten název odrazuje sam o sobě a je poněkud nepřesný. Některě věci raději nepřeklad nicméně. Nazvat to třeba Svatá válečnice, protože to je tam tak i několikrat řečeno. Upřímě to poslední co bych v tomto směru, hledal je slovo "jeptiška... Když se tam všechny chovají jak Ninjové. Jsou to bojovné sestry, né jeptišky. Ale jak říkám. Raději to nepřekladat... Vyzn8 to prostě blbě a tohle zní opravdu blbě. 8)

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

cernakus

V podstatě to má svou logiku... Současně jsou to i křídla. Tím spíš dáva smysl... Když anděl přijde o svá křídla. Tedy Svatozář. Tohle je vymyšlený dobře... Ale, po stránce akce jsem čekal trochu víc. :) Včetně milogické stránky, která je opravdu slabá a nesnaží se ani být něčím víc... Včetně záporné strany, která je průhledna už od pohledu. To Dividium mohli taky mnohem lépe udělat.. ale co už. Kostky hsou vrženy, je třeba hrat stím co je. Aspoň že ty schopnosti jsou super... Škoda jen že tak málo využitý a humor i když strohý... Ze strany Avy (Eva) je zabavný. :)

Uživatel Prometheus69 smazal svůj příspěvek.

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Jen do toho. Je to pohodová zábava se sympatickou hlavní hrdinkou. Když nebudeš očekávat zázraky tak si to jistě užiješ.  

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Reklama

Reklama