Reklama

Reklama

Mirka Tomšíková

Mirka Tomšíková

nar. 04.03.1986 (38 let)
Trenčín, Československo

Biografie

Vystudovala dopravní akademii. V dětství se věnovala gymnastice a zaujali ji koně. Od roku 2002 se začala věnovat jezdecké show a rytířským turnajům a od roku 2007 také filmování jako trenérka koní a kaskadérka. Ve svých 21 letech se zúčastnila prvního natáčení reklamy jako kaskadérka a pak začaly přicházet další nabídky. Se svým partnerem a později manželem Lukášem Tomšíkem založili společnou značku DreamLM.

Svou filmovou kariéru odstartovala v roce 2007 prací s koňmi při natáčení Letopisů Narnie: Princ Kaspian, rok nato přišla i první kaskadérská práce pro film. Od evropských produkcí (Kapitán Trueno a Svatý grál, Detektivem nanečisto nebo seriálový Sindibád) se postupně dostala i k těm hollywoodským. Pracovala na velkolepé akční fantasy Velká čínská zeď, akční sci-fi Terminátor: Temný osud nebo na dobrodružném snímku Uncharted. Byla i při produkci seriálů Upíří akademie a Django.

Při portugalském natáčení akční fantasy Mladá dáma působila jako dublérka Millie Bobby Brown a také při natáčení snímku Red Sonja působila jako dublérka titulní hrdinky, kterou hrála Matilda Anna Ingrid Lutz.

Martin "strachon" Strachoň

Herečka

Host

Reklama

Reklama