Reklama

Reklama

Ročně se na území České republiky zabije 130 milionů zvířat kvůli produkci masa, mléka a vajec. Toto číslo je tak obrovské, že si ho možná ani neumíme představit. A dokážeme si představit, kde a jak takové množství zvířat žije? Dokument Svědectví odhaluje pravdu, jíž živočišný průmysl záměrně tají. Pomocí záběrů ze skrytých kamer proniká za ostnaté ploty a vysoké zdi českých velkochovů, malochovů, ale také domácích chovů, aby ukázal skutečný život zvířat, která jsou degradována na pouhé zboží. Ukazuje konkrétní jedince ukryté za úhlednými balíčky v obchodech a představuje je jako jedinečné bytosti bojující o život do posledního dechu. (Vinca)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (15)

kluzo 

všechny recenze uživatele

Všichni lidé ještě mentálně nedospěli k tomu, aby žili jen z rostlinné stravy. Ale jednou to tak bude. Jsem 11. rok na veganské stravě a zdravotně jsem na tom, vzhledem k věku lépe než většina mých vrstevníků. Film jsem zatím nedokázal dodívat do konce. I proto zvířata nejím. Každý, kdo nemá koule na to, aby tento dokument dodíval do konce, nemá právo jíst zvířata a produkty z nich. Ti ostatní by se měli nad sebou zamyslet. ()

TadashiCZ 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracovaný film s velkou paletou záběrů, ze kterým mnoha lidem bude špatně. Poměrně dobře popisuje procesy masného průmyslu, které jsou v Česku legální. Agitka to určitě je, ale není to příliš, pokud nejste a priori proti veganství. Co mi osobně vadilo, je část o MMA zápasnících, která je příliš dlouhá na to, že jediné její sdělení je "můžu být vegan a přitom aktivně sportovat". Na to stačilo 1/10 času. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Český Earthlings, ktorý má čo povedať, je pravdivý, áno, vieme, že takto sa narába so zvieratami. Žiaľ, je nás veľa na tejto zemi a ak sa má dostať na každého chute, tak to inak zariadiť nevieme. Hoci ľudskejšie zaobchádzanie by si tie tvory zaslúžili, predsa sú však len určené, čisto na chov a nevyhnutnú smrť, nie je to domáci miláčik. Takže dokument je čistou agitkou a vlastne sa ani na nič iné nehrá. Nalejme si však čistého vína. 90% ľuďom je z takýchto záberov zle a 99% ľudí by nikdy nerobilo na jatkách. Ale ruku na srdce, aj po vzhliadnutí tohto dokumentu si väčšina bez problémov dá kura z KFC alebo pečenú kačicu. A kto nechce, môže si dobrovoľne jesť korienky. ()

Adramelech

všechny recenze uživatele

Lidí je hodně a pouze rostlinnou stravou se neuživí. Konkrétně u nás musíme pěstovat řepku, protože je nařízeno přidávat řepkový olej do pohonných hmot, a kromě toho nemalou část zemědělské půdy zabírají solární panely. Vegetariáni a vegani škodí životnímu prostředí, neboť při trávení produkují značné množství metanu, který narušuje ozonovou vrstvu. Z filmu jsem si pustil jen pár ukázek, aby mi nepokazil chuť na guláš. ()

Vaštar

všechny recenze uživatele

O zemědělství ví tato skupina lidí málo, spíše nic. Já pracuji v porodně prasnic a napřed jsou zvířata potom dlouho nic a potom teprve zaměstnanci. Prasnicím se podřizuje vše. A na vše dohlíží EU prostřednictvím kontrol wellferu. Tyto a podobné snímky mě iritují. Člověk je všežravec a když je lidí moc, musí se to maso někde brát. . . Neříkám, že všude je to stejné, třeba jsme výjimkou. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama