Reklama

Reklama

Premiér

(seriál)
Česko, 2019, 3 h 3 min (Minutáž: 12–26 min)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Sitcomový seriál Premiér je politická satira z prostředí vysoké politiky, který paroduje a vtipně zobrazuje jak se dělá politika, jak se chovají politici a jak kvete státní byrokracie. Fiktivní premiér na fiktivním Úřadu vlády řeší v úřadu strategické i běžné administrativní záležitosti nekompromisně a tvrdě, ale v soukromí se se stává jiným člověkem. Politické situace a řešené záležitosti jsou přizpůsobeny současnému politickému dění a aktuální problematice. Obsahem epizod jsou každodenní politické situace i diskuse o problémech a jejich nestandardní řešení. Vtipné dějové situace, rozhovory, spory a zápletky z prostředí Úřadu vlády i ze soukromí vychází ze skutečného současného politického dění a každodenních problémů politiků. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (688)

BS 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpodceňovanějších (možná dokonce nejpodceňovanější) tvůrců současné kvalitní televizní zábavy, dokázal opět svoji nadčasovost. Nikdo další v českých zemích pravděpodobně není schopen tak bravurně a s nadhledem, který úspěšně skrývá, aby nechal diváka navnaděného do poslední chvíle, komentovat a parafrázovat současnou socio-ekonomickou situaci naší země. Zvolený žánr situační komedie autorovi umožňuje nastavit zrcadlo společnosti a otevřít debatu o stavu demokracie v zemi, potažmo i v Evropě. Bedlivému divákovi jistě neunikne ani to, že autor reflektuje světovou politiku a na všechna témata nahlíží i z globálního úhlu pohledu, to všechno ale tak, aby to bylo pochopitelné i pro diváka, který se v mezinárodní politice neorientuje. Velkou devizou seriálu je pak jeho faktická realističnost a správnost, důraz na detail a propracovaná výprava. Všechno je zobrazeno tak, jak to ve skutečnosti v politice chodí a jak to je. Postava hlavního hrdiny je brilantně napsaná, míchá v sobě charakterové vlastnosti několika posledních českých premiérů a i zahraničních hlav států a politiků. Herecký výkon Jaromíra Soukupa je opět na úrovni, někdy by se mohlo zdát, že trochu přehrává, ale to je vzhledem k nastavenému žánru snad i podmínkou. Je vidět, že pan Soukup je muž mnoha talentů a má potenciál stát se hercem na kterého budeme dlouho vzpomínat. Jeho kariéra připomíná tu pánů jako jsou Reagan nebo Zelenskyj, kteří dokázali herecké zkušenosti překlopit i do reálné politiky. Pan Soukup se pro to evidentně narodil. Soukup 2023. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se stane, když máte opravdu hodně peněz a nabobtnalé ego? Premiér! Bohužel musíte taky zainteresovat další lidi, kteří musí vaše nutkání o pozornost přetrpět. Ať už za kamerou, nebo před ní. Soukup je takový náš Neil Breen a to fakt nechceš. Tohle se nedá ani hodnotit objektivně. Na jedné straně je to příšerně stupidní, ale ve své stupidnosti je to úžasně nevinné a humorné. Něco takového nejde jednoduše vytvořit záměrně, ale vznikne to jaksi nahodile. Premiér je dítětem ignoranta a naprosto neuvědomělého člověka v jedné osobě. ()

Reklama

Nach odpad!

všechny recenze uživatele

"Bude to zábava. Bude to zábava," utvrzuje Soukup v závěru pilotní epizody diváky i sám sebe a jelikož je sám v místnosti, dívá se kamkoli (hlavně do země). A zábava to fakt není. Je to jako sledovat průjem v záchodě při špatném splachování. Smrdí to, chcete se toho zbavit, ale furt se v té vodě převaluje stále dokola až nakonec musíte spláchnout znovu. Jaromír Soukup zde tvoří něco, co nemá v tuzemské sitcomové éře obdoby (ani to neodpovídá definici sitcomu). Je to něco napůl cesty mezi politickou agitkou a self prezentací říznutou se snahou o komedii, ironii, ale naprosto se utápějící v hlouposti. Soukup tak moc chce být moudrý jako Werich. Charismatický jako Roden a elegantní jak Eben, ovšem nic z toho se mu nedaří. Jen co padne záběr na něj (což je 100% času) otevře pusu a už ji nezavře. V podstatě zde video je přebytečné, toto je rozhlasová hra a ke všemu špatná, protože je o ničem. A rozhodně zde není humor a ani inteligence. Humornější už je jakákoli epizoda ze sitcomu Kde mám kaťata v Lego příběhu. Vtipné tedy zůstávaly jen nechtěné pasáže typu mluvení o samotě a... to je vlastně vše. Bohužel naprostá ztráta času a nové dno soukupovské tvorby hraničící s dnem mariánského příkopu. Co tu budeme mít příště? Soukupa ve dvojroli? Aktualizace: splněno ve druhém dílu. Další díly už raději ignoruji. :D :D :D 0% ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Jarin v jedné větě řekne: "Není důležité vyhrát, ale nasrat ty, který jsme porazili." Tohle je bomba, tohle je upřímnost nad upřímnost, protože O TOHLE jde Jarinovi Souchoťovi nejvíc - NAS**AT nás. Jenže Jarine, u mě se ti to nepovedlo, mě je z tebe jen smutno, ty šašku. Jiné emoce ze mě nedostaneš, než lítost, nas*ar mě nedokážeš. Proč? Protože naštěstí žijeme v úžasné době, kde ještě není povinné sledovat TV Blbounov, ačkoli jí nepokrytě fandí nejvyšší hlavouni této malé zaprděné zemičky. Myslím, že účast hradního hampejzu, pardon, personálu v čele s Miloušem I. dokládá úroveň hradního hampe.... pardon personálu. A my, pražská kavárna, moravská vinárna a vysočinská slívkárna, co sme lapli slinu po takových pasových škopkách, my můžeme těm kůltůůrníím gůůrůů leda tleskat a zejména - IGNOROVAT. Zahajuji protestní ignoraci... ()

L_O_U_S odpad!

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se na to, abych se vysmál Soukupovi. Výbuchy smíchu ale byly jen občasné, protože skoro celou dobu sledování jsem měl na tváři takový ten škleb, který mívají lidi, když vidí něco neuvěřitelného a zároveň trapného. Takže to vypadá, že se megamozek TV Barrandov spíš vysmál divákům. Soukup sám sebe obsadil do hlavní role, výsledek ale působí dojmem improvizace s prezentací vlastních názorů za občasného střihu. Docela mě dostalo, že ten vůl zmršil pointu vtipu, ale nejspíš mu to vůbec nedošlo a zůstalo to v konečném sestřihu. No je to samozřejmě peklo a hnus, ale bizár já rád, takže možná ještě někdy kouknu. (1 275.) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Prvý diel seriálu sledovalo cez 154 tisíc divákov. (JADIM)
  • Seriál se první dva týdny vysílal každý všední den. Od 23. 10. 2019 se ve vysílání objevoval pouze každé úterý. (Bernyz)

Reklama

Reklama