Reklama

Reklama

Magické Andy

(seriál)
Mexiko, (2019–2021), 4 h 1 min (Minutáž: 23–27 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(10)

Obsahy(1)

V úchvatném dokumentu se představí pět osob z různých míst od Argentiny až po Kolumbii. Spojuje je vášeň k majestátním velehorám Jižní Ameriky. (Netflix)

Recenze (4)

Fjera 

všechny recenze uživatele

Netflix v anotaci zve na "úchvatný" dokument. Ne, je to nuda ve stylu Toulavé kamery. Zajímavá a krásná místa zpracovaná neuvěřitelně odbytým a amatérským způsobem. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Magical Andes u mě provází spíše zklamání. Už samotný voice-over. Vypravěč v angličtině sice mluví hezky a klidně, ale bez emocí. S hlasem pracuje akorat při čtení názvu seriálu a z toho jsem měl zase pocit, jako kdyby uváděl starou britskou reklamu na magické spodní prádlo. Ve druhé sérii už Netflix dovoluje přepnout na španělštinu a ta je z principu o trochu živější. O moc lépe na tom není scénář a tady se zase vrátím ke slovu reklama. Magical Andes neni ani cestopis, ani dokument, ale spíš sled různých hezkých záběrů a jednoduchých příběhů lidí, kteří milují svou zemi, přírodu a hory. To je sice hezké, ale málokdy se od nich divák dozví něco víc. Třeba taková paní, co miluje svou číču. Mluví o ní, jak je skvělá, jak se s ní cítí spojená. Záhy sice vyjde najevo, že mluví o nápoji, který sama vyrábí a divák i nakonec z kontextu pochopí, že se dělá z místní kukuřice, ale že se jedná o alkohol už dokument nepoví. A takhle je to se vším. Hezká slova, hezká hudba, ale žádná hloubka. Vizuálně to působí taky spíše amatérsky. Tvůrci používají hodně záběrů z dronů, přičemž jejich kvalita je velice rozdílná. Něco vypadá krásně, něco dost meh. Nejvíce práce ovšem odvádí samotná malebná a neokoukaná příroda Jižní Ameriky, díky které se na to i přes všechny výtky dívá vlastně docela příjemně. Ale jen jako na pohodové relaxační video. Na plnohodnotnou dokumentární sérii je to bohužel trochu málo. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Jako dokument to naprosto selhává, ale víceméně bychom to mohli považovat spíš jako cestopis a souhrn informací o tom, jak se průřezem pohoří And žije od jihu k severu. Záběry jsou opravdu orgasmické, avšak příliš moc naivní a idylické vyprávění s absencí hlubších informací tomuto počinu odebírají jistý punc skutečnosti a uvěřitelnosti. Zkrátka, dívá se na to dobře, ale nic víc, než polohopis, Andes Mágicos nepřináší. ()

Amberjack 

všechny recenze uživatele

Krásný dokument o pohoří, které se táhne od jihu až na sever latinskoamerického kontinentu. Jsou tu vidět záběry, které vás donutí jít si přepočítat úspory a uvažovat o výletu k magickým Andám. ()

Reklama

Reklama