Reklama

Reklama

Sedm světů, jedna planeta

(seriál)
  • Velká Británie Seven Worlds, One Planet (více)
Trailer

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vydejte se spolu s Davidem Attenboroughem za poznáním odlišností sedmi kontinentů... Před několika milióny let promluvily nepředstavitelné síly do podoby našeho světa. Rozervaly zemskou kůru na kusy nebo spíš na sedm kusů, a stvořily světové kontinenty. Každý má vlastní specifické klima, terén a každý obývají jedinečná zvířata. Přírodovědný seriál Sedm světů, jedna planeta z produkce televize BBC představuje skutečnou tvář každého kontinentu od pestrobarevného ráje Jižní Ameriky po spalující žár Afriky. Zároveň odhaluje, jakým způsobem rozdílné podmínky panující v Evropě, Austrálii, Asii nebo třeba na Antarktidě ovlivnily místní obyvatele. Nechte se překvapit nečekanými příběhy. Žasněte nad ikonickou krajinou. A obdivujte úžasná divoká zvířata. Sedm světů, jedna planeta je fantastická cesta kolem světa, o kterém jste si mysleli, že ho dobře znáte. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvýkrát vidím po takmer 50 hodnoteniach, aby mal program 100%. Ale absolútne zaslúžene. Pán Attenborough je dokumentarista s veľkým D a niekedy sa človeku zatajuje dych a zastavuje rozum, ako dokázal získať takého zábery. Geniálne dielo a už sa "teším" na prvého chytráka, ktorý to ohodnotí nižšie ako 5 hviezdami, lebo on s mobilom natočí asi lepšie. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

(Kdo je Xell a proč tomu dal 2 hvězdičky? Ať uvede racionální a uvěřitelný úkol. Je to téměř nesplnitelná výzva.) A těch 98% si to taky nezaslouží, protože BBC a pan Attenborough se pravděpodobně opět překonali (ať je to jakkoliv nemožné). Opět mimořádně úchvatné. Neskutečně napínavé a dramatické, strhující, úchvatné. Už dlouho jsem nezažil tolik napětí a dramatu v jedné jediné hodině. Dech se mi tajil od začátku do konce. Překrásné a zároveň mimořádně děsivé. A český komentář Jirky Dvořáka je naprosto perfektní. V celku zase nejde o nic nového, ale je to zase podáno trochu jinak a mimořádně špičkovým způsobem. Přesto jsem se některé nové zajímavé informace dozvěděl, což mně velmi těší. Opět zcela mimořádná sága. 100%, tady jde dát to hodnocení jenom výš. ()

Reklama

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

BBC zase o krok dál, dokonalé záběry ze světa zvířat, jaké tu ještě nebyly. Závěrečné za kamerou jsou často zajímavé, ale mě bylo proti srsti. Jak tam ti velcí badatelé s technikou za miliony a miliony a tím obrovskou uhlíkovou stoupu otravují mezi těmi zvířaty a koukají jim do talíře. Navíc tedy vůbec nechápu přílišné zaměření na velká zvířata a tím i točení se dokola - mědvědi a zase medvědi...rys a zase rys a pak vlk.. Trošku škoda.. ()

G.THOMPSON 

všechny recenze uživatele

Dokumenty od BBC s Davidem Attenboroughem mají neskutečné kouzlo. Člověk si řekne - dokumenty? To je nuda... Ale opak je pravdou. Zajímavé, napínavé, dramatické. Člověk nedokáže od obrazovky odtrhnout oči ani na vteřinu. Ono to vlastně ani není tak dokument, jako spíš nějaký akční trhák. Famózní charisma Davida Attenborougha je opravdu přidaná hodnota. V UHD kvalitě doslova nepopsatelný zážitek. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Jedna planéta, sedem rôznych kontinentov, niektorí z ich najnespútanejších, najvzácnejších, i doteraz najmenej natočených a zdokumentovaných živočíšnych zástupcov, excelentné zábery, najvyššia kvalita, náučné informácie, zdvihnutý varovný prst nad negatívnou ľudskou činnosťou a nerozvážnosťou. BBC nepoľavuje a tasí ďalší zo svojich impozantných dokumentárnych seriálov, ktorých nikdy nie je dosť. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie série trvalo 4 roky, jednotlivé filmové štáby navštívili 40 krajín sveta a natočili viac než 2000 hodín záznamu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama