Reklama

Reklama

Británie v barvě

(seriál)
  • USA Britain in Color (více)
USA / Velká Británie, 2019, 2 h 18 min (Minutáž: 46 min)

Hrají:

Stephen Mangan (vypravěč)
(další profese)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Novodobé dějiny britského impéria počínaje královnou Viktorií, zachycené na vzácných černobílých filmech, které byly nyní moderními metodami kolorovány... Historický seriál Amerika v barvě se stal velkým hitem nejen v USA, ale i po celém světě. Jeden z nejambicióznějších projektů, díky kterému černobílá minulost ožila v zářivých barvách, se nyní dočkal zajímavého pokračování. Vydejme se spolu do minulosti 20. století a zažijme Británii v barvě. Británie v barvě odhaluje minulost Anglie v takové podobě, v jaké jsme ji dosud neměli příležitost vidět. Už tak významné a poutavé archivní záběry získaly díky pečlivému dobarvení na ještě větší důležitosti a zajímavosti. Tento nový seriál zachycuje některé z nejbouřlivějších chvílí anglických dějin od intimního filmu královny Viktorie z konce 19. století až po první barevné vysílání televize BBC z roku 1967. Nenechte si ujít ztracené historické záběry válek, ekonomických krizí a společenských revolucí, čerstvě oživené pro moderní obrazovky. (TV Prima)

(více)

Recenze (7)

evangelik 

všechny recenze uživatele

S odhledem na skutečnost, že je vše je viděno britskýma očima - úžasné, skvělé! Kolorované záběry královny Viktorie z konce 19. století, bratranci Vilém, Mikuláš, Jiří (císař, car, král), záběry desetileté hrající si budoucí královny Alžběty II... ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Táto dokumentárna séria by sa kľudne zaobišla aj bez farieb, pretože v kocke prináša množstvo informácií, ktoré sme sa takto pútavo nemohli dozvedieť v škole na hodinách dejepisu. Od dnes už odsúdeniahodných koloniálnych čias až po Churchilla, kráľovná Alžbeta II. sa v dokumente objavila len okrajovo. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Pěkné pěkné, v prvním díle **** tu má značnou pozornost jak jinak než královská rodina, jak král Jiří V., tak jeho synové korunovaní jako Eduard VIII. a Jiří VI. a taky nástup jeho dcery Alžběty II. Díl 2. ***** je o vzestupu, vrcholu po I. sv. válce a následném pádu Britského impéria a jeho pozdější přeměně na Commonwealth of Nations, tedy společenství národů. To je poutavější a košatější podání jak z kdejaké učebnice. Díl 3. **** je celý věnovaný Winstonovi, o jeho pádech i nových vzestupech a dožitých devadesáti. Celkově 90%, druhý díl je nejzajímavější. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý, kto bol v Británii môže len potvrdiť - ten ostrov už dávno vo farbe je a že tých farieb je naozaj pestro. Na uliciach Londýna sa to hemží od farby africkej, pakistánsko-indickej až po ázijskú žltú a nie je núdza ani o bielu s prízvukom "Co Pan prosze? Tento dokument je prekvapujúco o inom. Farebne nám ukazuje napríklad nástup Alžbety II., ktorá už 68 rokov nie a nie zísť z britských bankoviek. Ale veľmi dobre rieši celkovo dejiny Británie 20. storočia a to úchvatným spôsobom. Pretože ta kolorizácia robí z neho dielo, ktorého sa chcete dotknúť. Vidieť chudého Churchilla z roku 1915 v čase keď to pokašľal z Gallipoli je zážitok. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama