Reklama

Reklama

VOD (1)

V Reykjavickém přístavu dojde k brutálnímu napadení postaršího muže, který tam flámoval s milenkou. Přivolaní policisté si všimnou neobvyklého zranění – oběť má pořezané oči. Vyšetřováním až rituálně působícího činu je pověřena Kata, ambiciózní policistka, která se má stát šéfkou místní kriminálky. Velice rychle se ukáže, že dopadení pachatele bude ale i bojem o čas. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek slibně vypadající kriminálky. Zdánlivě poklidná část Islandu se během jednoho dne promění v místo vzbuzující obavy nejen policemanů, ale i obyvatel. Objeví se totiž dvě zmasakrovaná těla, téměř identickým způsobem. Hlavní vyšetřovatelka se s tím nesere a je to ostřílená ženská, která je rozhodnutá dopadnout vraha a zabránit tak dalším vraždám. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začiatok v jednom smere skôr rozpačitý; vyšetrovateľka a problémy v rodine, nepriechodný policajný šéf a konkurencia na okrsku. Máme tu ale hneď dve vraždy, ktorých obete zdanlivo vôbec nesúvisia, ale je zrejmé, aj z posledného záberu, že tu budeme mať, opäť, nejakú tu psychickú jazvu z minulosti. Nesmie chýbať ani stará fotka, kde budú asi všetky obete a páchateľ pekne pokope. No a atmosféra islandského mesta, aj tá moderná policajná stanica, dodávajú ďalšie plusové body. 70% ()

Reklama

Aniki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dopustím se jen drobného předvyjádření po shlédnutí prvních dvou dílů. Jde o další severský krimi séroš (kolikátý v poslední době už?), kde se budou řešit spletitě související vraždičky s nejasným motivem. Postavy jsou pro mne zatím nijaké, neboť jsem jich, takto podobných, zažil už moc...dánský seriál Most nevyjímaje. Čili je to jen začátek - nemastný, neslaný, studený jak psí čumák. Sympatie k hlavním aktérům buď přijdou a nebo nepřijdou...prozatím průměr a tři hvězdy. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Výživný začiatok krimisérie. Dvaja zavraždení. Závislácky nímand a vážený investor. Obaja v rokoch. Obaja pobodaní a s rozrezanými očami. Novinári vysnoria informácie, ktoré polícia nechcela zverejniť. Vyšetrujúca kriminalistka utrpí trojakú traumu - nie je povýšená a flek jej preberie neskúsená kolegyňa. Pubertálny syn vyvádza a do jeho výchovy sa montuje exmanžel s mladou milenkou (manželkou?). Do vyšetrovacieho tímu je povolaný nórsky kriminalista, akoby potvrdzujúci jej neúplnú schopnosť dotiahnuť vyšetrovanie do zdarného konca. Všetko predchnuté atmosférou chladného ostrova na severe Európy - Islandu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Život v malom mestečku na Islande sa dramaticky zmení potom čo sa v priebehu 24 hodín stanú 2 vraždy, ktorých obete majú porezané oči. Zdá sa miestna polícia sa príliš skoro obracia so žiadosťou o pomoc na nórsku políciu a tak sa natíska otázka či polícia pod vedením ženy bude schopná čeliť tomuto sériovému vrahovi...nebol by to seriál v dnešnej dobe, v ktorom by všetci šéfovia polície nenosili sukne a v ktorom by najlepší investigatívny novinár tiež nebol ženou. Naozaj keď je to všade vkladané takto nasilu je to trápne, rovnako tak ako sa seriál nedokázal hneď v úvode zbaviť stereotypu s rozvedeným manželstvom policajtky či policajtom alkoholikom ako tomu je v každej severskej kriminálke, či už knižnej alebo tej filmovej. Najmä záver epizódy čo to naznačí aká by mohla byť spojitosť medzi jednotlivými obeťami a tak možno úvodnu epizódu nepochybne aj vďaka pomerne dobrým hereckým výkonom a atmosfére označiť za lepší priemer. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama