Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Služebná Stefania Chornenková a šlechtična Adelia Angerová žijí společně v odlehlém městečku rakousko-uherské monarchie v roce 1900. Stefaniini rodiče a Adeliina matka zemřeli v roce 1868 při ničivém požáru. Adeliin otec následně adoptoval osiřelou sousedku. Přestože dívky vyrůstaly bok po boku a sblížily se jako sestry, jejich pouto je po celou dobu kontroverzní, zvláště když na scénu vstupuje láska. Stefania pracuje jako služebná, Adelia žije luxusním životem aristokratů. Jejich intimní vztah, kdysi založený na oboustranné péči a oddanosti, nyní brzdí vzájemná manipulace a žárlivost. Iluze rovnováhy je narušena, když se Adelia provdá za sochaře Petra a Joseph, Stefaniina dávná láska, se vrátí do města jako kněz a ženatý muž. (HBO Europe)

(více)

Recenze (6)

Marze 

všechny recenze uživatele

Zápletka této dramatické kroniky  se točí okolo kontroverzního vztahu mezi pokojskou Stefania Chornenko a šlechtičnou Adelia Anger na pozadí provinčního malého Rakousko-Uherského městečka v roce 1900. Jak rodiče Stefanie tak Adély matka zemřely při požáru. Otec Adély adoptoval sirotka ze sousedství. Dívky vyrostly spolu a stali se skoro sestrami, přestože Stefanie slouží jako služka. To vyústí v milostný vztah, plný manipulace.  Film působí staře, ale zároveň půvabně, originálně, prozářeně a vůbec je pěkně udělaný. Ve vyprávění je magický realismus, surealistická poetika, secese a erotický podtón. Mezi hlavníma herečkama Mariannou Januszewicz a Alesyou Romanovovou je jiskřivá přitažlivost. Osamělost Stefy se mi hluboce dotýkala. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto malo potenciál. Stroskotalo to na lezbo romanci, slabom príbehu, nízkom rozpočte, ktorý priam kričal z "kulís" a efektov a neschopnosti zaujať. Niekde v polke som si povedal, že to je nuda k posráni. Začiatok fajn. Cecky, charaktery, uvedenie do problematiky. Potom ale prešľapovanie na mieste, riešenie pičovín a minúty pribúdali. Aspoň tie kostýmy boli vierohodné, niektoré. Na Ukrajinu ale fajn. 1 z 5 ()

Reklama

demiurg 

všechny recenze uživatele

Myslím, že zdejší recenzenti ne zcela film pochopili. Poselství vidíme svět jaký chceme, nikoliv realně je myslím dostatečně aktuální. A schopnost vzít život do vlastních rukou také není jednoduchá a běžná. Psát o tomto ve stylu kozy lesby atd. nesvědčí zrovna o schopnosti vcítit se. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Hezký barevný dobový kostýmový vizuál, zajímavý námět intimního vztahu šlechtičny a její služebné ( ale žádný dramatický lesbovaní ) nicméně tenhle ukrajinský pokus o něco zajímavého zahynul právě na ten nažehlený sterilní vizuál alá argentinská bezemoční telenovela a hlavně suchou strojenou nudu. Dvě hvězdy jsou asi moc. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama