Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladí manželé jsou přesvědčeni, že dělají důležitý krok ve svém životě, a proto se nastěhují k vysokoškolskému profesorovi Stanleymu Hymanovi (Michael Stuhlbarg) a jeho ženě Shirley Jackson (Elisabeth Moss). Shirley je spisovatelka a hledá inspiraci pro svůj další román. Má to být psychologický thriller a dvojice jí slouží jako inspirace... (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (20)

Radko 

všechny recenze uživatele

Rodinné trampoty univerzitných intelektuáôlov, ich súperenia a večná nevera v snahe ukázať, kto ho má väčšieho, zasahuje veľmi bolestivo do života ich manželiek. Obzvlášť, ak takéto dve rodiny žijú v jednom dome. A dupľovane, ak sa ženy snažia prekročiť obvyklý tieň domácej gazdinky a rodičky detí. Nuž ale problémy intelektuálov, rozumbradových vysokoškolsky vzdelaných ľudí, vyplývajúce z ich sociáloneho statusu, ma nikdy príliš neoslovovali. Bez ohľadu na to, či ide o zobrazenie výseku života spisovateľky temných mysterióznych príbehov s hororovým podtónom, alebo nie. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zvláštně nepříjemný film.Tak nějak jsem čekal životopis a tím Shirley úplně není.Minimálně ne v rámci obecné (mojí) představy jak by měl životopis vypadat.Tenhle kousek nabízí vhled do jedné etapy života někoho kdo to možná v hlavě neměl úplně v pořádku a okolí jí úplně nepomáhalo.Nebo ona nepomáhala jemu?Elisabeth Moss každopádně zase velmi dobrá,stejně jako Michael Stuhlbarg.Nicméně ani kvůli nim není Shirley nic co bych chtěl vidět znova...60% ()

Reklama

boogieman 

všechny recenze uživatele

Najkomerčnejší film Josephine Decker, a zároveň aj ten najhorší. Trademarky prítomné v predošlej tvorbe, ako plávavý pohyb handheld kamery, práca s hĺbkou ostrosti, a prelínanie medzi realitou a halucináciou, resp. predstavou, sú tu prítomné, nie sú však ani zďaleka využité tak dobre ako je u Josephine zvykom. Takisto príbeh a jeho spracovanie je až príliš klasické, a nevyžaduje divákovu pozornosť v takom rozsahu ako by doterajšia tvorba tejto nádejnej filmárky naznačovala. V podstate ide o relatívne bežný film, s kompetentným až zaujímavým spracovaním, príjemným svetlom, decentnou mizanscénou a obstojnými hereckými výkonmi. To je oproti predošlým filmom režisérky pomerne málo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Shirley Jackson proslula jako spisovatelka. Stejně ale i jako podivné stvoření léta sužované nemocemi, které zrovna týdny nevyšlo z domu, umaštěné, jízlivé, popíjející, v tvůrčí krizi nad svým dalším dílem. Její práce jsou protkané okultní tématikou. Pro inspiraci svého chystaného příběhu „zneužívá“ ve svém domě přítomnosti mladého manželského páru, kdy ona na ni v těžkých časech tak trochu dohlíží a on má hotovou disertační práci a čeká na příležitost na univerzitě. Nové situace ji nakopnou k další práci, o kterou se zároveň neustále zajímá její záletný manžel – univerzitní profesor. Shirley je snímkem pro festivalové publikum, je soustředěný, pomalu plynoucí, plný významů, podivných zvukových efektů, skvěle herecky zahraný a divák je tak nějak pořád v očekávání. Mladý pár totiž s velmi zvláštní, sarkastickou a výbušnou manželskou dvojicí zažívá dosud nepoznané situace a netuší, co za hrůzy je může ještě čekat. Elisabeth Moss podivínky a ohyzdy umí, režírující Josephine Decker zase dokázala předložit specifickou dobovou atmosféru a několik nepříjemných momentů. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný. Film plny tezke amtosfery, ktery si můžete číst podle sebe a rozmyslet / domyslet podle sebe. Moss kraluje, vic nez dobre podporovana ostatnim herci. Zážitek. SPOILER: ja si to navic vykladam, ze i ta dlouha navsteva mladeho paru vcetne nasledneho rozsireni o dite jede v hlave Shirley, viz odjezd autem. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama