Reklama

Reklama

Bohouš

(TV film)
Krátkometrážní / Komedie
Československo, 1968, 25 min

Obsahy(1)

Správce horského hotýlku Alois Randa (Jiří Sovák) má starostí nad hlavu: očekává početný zájezd turistů, nestíhá vařit a jeho jediná zaměstnankyně, pokojská Miluška (Zdena Hadrbolcová), si balí kufry. S Bohoušem už tady nezůstane ani minutu. Bohouš je Randův obrovský bernardýn, který odmítá respektovat Miluščino soukromí. Pokojská je tedy pryč, zato přichází první host (Vladimír Menšík) a má hlad jako bernardýn. Hrdý majitel bernardýna s ním tedy uzavře bizarní sázku - jestliže host dokáže sníst na posezení víc chodů než Bohouš, bude mít zajištěn bezplatný týdenní pobyt. Pokud se mu to nepodaří, týden bude u Randy zastávat místo pokojské. (Oskar)

(více)

Recenze (245)

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Skvělá mikrokomedie s fenomenálním Vladimírem Menšíkem v hlavní roli, kterému zdatně sekunduje nenažraný bernandýn Bohouš. Komedie s dialogy ušitými přímo na tělo Vladimíru Menšíkovi, Jiřímu Sovákovi i legendární Zdeně Hadrbolcové. Snímek se odehrává v hostinci, kde hlavní myšlenka je sázka mezi hostem a vedoucím.. "kdo sní víc" ? Bernandýn Bohouš nebo host v podání Vladimíra Menšíka..? Fim se stal kultovní záležitostí. Závěr = 100% ()

transbeskyd 

všechny recenze uživatele

"Mám hlad jako bernardýn" Herecká paráda Sováka s Menšíkem a taky Bohouše, o kterým si nejsem jistý, jestli to natáčení, chudák, přežil... Já tuhle žrací etudu každopádně žeru! Tlačenka z hluchýho prasete, becherovčička a chlebíček na závěr. Ale nalačno to sledovat není úplně dobrý;) Jinak to s váma sekne, jak s panem hostinským! ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Začiatok filmu v prítomnosti Zdeny Hadrbolcovej ma moc neoslovil, ale moment, v ktorom sa odhalila Bohoušova identita nemal chybu. Nasledujúce hody boli celkom zábavné, záver mi však pripadal opäť o niečo slabší. Keby tu u mňa ovšem fungovala nostalgia, ako zjavne u niektorých, asi by som tiež hodnotil vyššie. ()

Specs 

všechny recenze uživatele

Hláška: Alois Randa: - "Kdyby nebyl on, nebyl bych ani já. Jen si vzpomeňte na tu příhodu, jak jsem tehdy spadl do toho..." Miluška Metelková: - "Do té rokle. To už zná každá veverka! Nejdojemnější na tom je, že zá váma skočil a pak jste nemohli ven oba!" Alois Randa: - "On mě hřál! Hřál mě vlastním tělem, abych nezmrzl!" ()

Mac._ 

všechny recenze uživatele

Komedie, která se mnou rostla od malička. Takováhle dílka jsou pro mě výjimečná tím, že jsem z nich nadšený doposud, a to už se blížím věku, kdy jsou bačkory s přezkou a umělé zuby „klapačky“ na dohled. Sice pořád relativně daleko, ale kdo ví :) . Děti na téhle komedii zaujme bláznivá žranice a Menšíkovy hlášky, dospělý si vychutná vybroušené dialogy, především duel Sovák – Hadrbolcová s lechtivým podtextem mně dostane spolehlivě. Prostě chuťovčička, no! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (18)

  • Pes Bohouš zemřel v deseti letech. (M.B)
  • Vladimír Menšík si natáčení se psem užíval. Měl spoustu prostoru k improvizaci, nikdo mu neskákal do řeči. „Akorát že Bohoušovi strašně smrdělo z huby. Víc než Sovákovi,“ přisadil si na jedné z besed po natáčení. (alonsanfan)
  • Na konci filmu nechce Bohouš zjesť kúsok chleba - kedže mimo natáčania ho vždy zjedol, museli filmári ten kúsok natrieť benzínom. (kosticka7)

Reklama

Reklama