Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Režisér Alfonso Cuarón vzpomíná na svoje dětství, na detaily z té doby a vysvětluje kreativní rozhodnutí, která formovala jeho Oscarem oceněný film Roma. (Netflix)

Recenze (7)

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Roma je filmem minulé dekády a jedním z nejlepších filmů tohoto tisíciletí, na tom se shodneme snad všichni a proto jsem velmi rád, že tento stařičký a současně už poměrně nepopulární typ dokumentu jako film o filmu vznikl zrovna u tohoto klenotu, jelikož je to více než hodnotné. Vidět Alfonsa jak s jiskrou zapáleného tvůrce vypráví o svém majestátním opusu je čirá potěcha, člověk se utvrzuje ve svých názorech o jeho genialitě, nebo zjišťuje nové maličké tvůrčí detaily, jichž si na první pohled nevšiml, ale ony tam jsou a vybrušují klenot k dokonalosti. Dokumentaristé zachytili vše podstatné a nechali Alfonsa popisovat veškerou škálu prvků od menších záběrů (fenomenální úvod s vodou tekoucí do kanálu) až po složité široké one take kompozice (scéna střelby pro zábavu z lesa). Na mistrovi je také nádherné vidět jeho zanícení k tomuto projektu, jak niterně osobité to pro něho je, jak sám se snaží na place přes těžkost zaměření udržovat tu nejmilejší atmosféru mezi štábem a herci a mnoho dalších interasantních momentů. Alfonso Cuarón je prostě borec, jenž natočil výjimečný počin a tento dokument se bez sebemenšího náznaku řiťolezectví snaží tento fakt jen ještě více potvrdit. Možná to nadhodnocuji, ale kurňa, tohle si to prostě zaslouží. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Nejen zajímavé aspekty natáčení -takového typu filmu jakým Roma je- všechna ta obsese detaily a dobovostí, komplikovaná logistika, ale i emoce na mě fungovaly takřka stejně, jako když jsem tenkrát seděl v kině. Takže ano, dojímal jsem se, podruhé. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Decentní dokumentární portrét, který důkladně vypovídá o vzniku jednoho z nejzásadnějších piedestalů moderní kinematografie. Alfonso Cuarón je prostě někde jinde.... ()

Reklama

Reklama