Reklama

Reklama

Kripozoidi

  • Česko Pomsta vetřelce (více)

Po třetí světové apokalyptické válce vojenští dezertěři najdou opuštěnou vědeckou laboratoř, ve které neznámý výzkumník vytvořil obrovskou příšeru, která se přeměňuje do různých forem života. Je sadistická a krvelačná. Napětí i erotika... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (69)

panjosef 

všechny recenze uživatele

Klasické béčko osmdesátých let, vycházející z vetřelčího modelu. Krom úvodní krátké sekvence se celý film odehrává v uzavřených prostorách a má velmi komorní charakter. První část filmu, kdy postavy postupně objevují prostory podzemního krytu dýchá poměrně slušnou (s ohledem na béčkový charakter filmu) stísněnou atmosférou, zajímavá a zneklidňující je scéna četby deníku na počítači. S postupem času, objevením mutanta a zejména trikově ne moc povedené plyšové krysy se atmosféra začíná vytrácet a film se mění ve standardní honičku po chodbách, což špatně kontrastuje s úvodním budováním napětí a komorním charakterem příběhu. Závěr je poměrně očekávaný, včetně finálního znovuprobuzení mutantova potomka. Po zhlédnutí na VHS v cca 11-12 letech jsem tvůrcům měl za zlé právě ono velmi laciné trikové provedení zmutované krysy, hlavní mutant je zvládnutý poměrně slušně. Jinak mne v dětství snímek bavil, při současném zhlédnutí v něm oceňuji zejména první polovinu, která sympaticky buduje atmosféru sklíčenosti a klaustrofobie, včetně podbarvení decentním ambientním hudebním doprovodem. Díky tomu přidávám o jednu hvězdičku navíc a dohromady to dělá slušnou trojku. POSTŘEHY: Když dezertér Jesse hledá v datech na pracovním počítači informace o předešlém dění v krytu, nalezne seznam členů zmizelé posádky a v seznamu těchto jmen figurují známá jména filmových tvůrců, spisovatelů sci-fi atd. - Roger Corman, producent tohoto snímku John Schouweiler, Chuck Band, Forest Ackerman atd. Vtipné a sympatické. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To nebola žiadna laboratórna krysa.“ Ľutujem každého neskúseného diváka, ktorý si toto DVD kúpi, lebo vinou zavádzajúcej reklamnej kampane českého distribútora, bude čakať niektorý diel kultovej ságy VOTRELEC. Nielenže originálny názov CREEPOZOIDS je podrazácky preložený ako POMSTA VOTRELCA (!), ale na obálke je dokonca Votrelec (nie je to už na žalobu zo strany 20th Century Fox?). Faktom je, že Ridleyho vykrádajú už samotní páni filmári (miestami doslova kopírujú - „večera“). A aký je samotný film? Po rečiach o C-kvalite som bol pozitívne zaskočený uchádzajúcou atmosférou (absencia vyššieho rozpočtu neprekáža, veď samotná votrelecká sága sa odohrávala v uzavretých priestoroch). Tvorcovia sa vzdali parodických vsuviek a vytvorili tvrdý sci-fi horor. Samozrejme, akčné scény sú smiešne (maximálne niekto niekoho hodí o dva metre do kopy papierových škatúľ), masky úsmevné (gumená obluda, gigantická krysa, batoľa), ale každý, kto videl NAOZAJ zlé horory (napríklad tento, tento či nedajbože tento), uzná, že výsledkom je milé a fajn krátke béčko. Ale nijako zvlášť ma nebavilo (a to som fanúšik DEEP STAR SIXU a podobných nenáročných kravín). Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/vrazdiaca-zver/348-pomsta-votrelca-40- ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Kripozoidi“ jsou akční béčko, které má něco trochu z „Vetřelce“, ale rozhodně ani v jednom ohledu nedosahuje jeho kvalit. Prostě je to odlehčená podívaná, kde nechybí sex, nebo spíš nahota, ale překvapivě se dostaví i napětí a sem tam možná i nějaká lehce děsivá scéna, která bude dána především hrou světla a stínu, respektive hlavně stínu, kdy toho moc neuvidíte, ale dost jen naznačeno. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Dávám za pět,protože mám rád takovej velkej odpad,že by se nevlezl ani do koše. Možná,že hororům vůbec nerozumím,ale bavil mě daleko více,než nějakej stupidní Vetřelec,kterej mě ani coby mrně vůbec neviděsil. Cropozoids na mě dýchly strachem a velkou atmosférou. Samotnému by se mi nelíbilo zůstat s nějakou nestvůrou v osamotné základně a ještě se poprat s nějakým zamrdaným děckem. Navíc film má otevřený konec a to se mi líbí a to mě na tom více děsí. To na filmech moc miluju a ta krátká stopáž. Film má 69 minut,tedy co mám já verzi i s titulkamy. Vykrádačka a gumová příšera,která jde poznat,že je z gumy a gumová krysa,která se při útoku nehýbe,já byl štasten. Vetřelec nemá šanci. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Ve výsledném efektu průměrné americké béčko které neurazí. Děj nás zavede do budoucnosti po třetí světové válce do postapokalptického světa, kde se skupina dezertérů ukrývá před kyselými smrtelnými dešti. Na své pouti objeví opuštěné stanoviště, které sloužilo jako vědecká laboratoř. Na stanovišti jsou zásoby potravin i nekontaminovaná voda, proto se zde naše skupinka hodlá usadit. Ovšem není zde sama, spolu s nimi tu přebývá i výsledek pokusů v podobě krvelačného monstra, které rozehrává boj na život a na smrt. Snímek bohužel nedisponuje takřka žádnou atmosférou, ale jeho stopáž je tak kratičká, že to ve výsledném dojmu nehraje významnou roli. Samotná příšera je patřičně béčkovitě ztvárněna, obří krysy jsou také trošku odfláklé, takže nepůsobí zrovna autenticky, ale s tím musí divák u béčkové produkce trochu počítat. Finální baby monstrum je ale perfektní a škrcení pupeční šňůrou stojí opravdu za to. Herecké výkony patří mezi ty slabší, ale na nich snímek nestojí. Vojandy nenosí podprsenky, ale pánské trenky. Mě se líbilo na tři hvězdy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Natočené len za 12 dní. (beso74)

Reklama

Reklama