Reklama

Reklama

Zombie: Začátek

  • Itálie Zombi: La creazione (více)

Obsahy(1)

Stylové rozloučení Bruna Metteie s hororovým žánrem. Sharon (Yvette Yzon), která jediná přežila hrůzy Ostrova smrti, se vrací na místo svých nejhorších nočních můr. Ale tentokrát už není sama. Doprovází ji perfektně vyzbrojené vojenské komando, odhodlané postavit se lidožravým nestvůrám. I přesto jde o nerovný boj. Skupina vojáků proti obrovské přesile nemrtvých zrůd nemá příliš šancí, a tak se z průzkumné mise stává boj o holé přežití. Boj, během kterého hrdinové postupně zjišťují, jak vlastně všechny ty hrůzy začaly. (Řitka video)

(více)

Recenze (70)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu velký krok dopředu.Sice je to naprosto amaterská kopie dvojky Vetřelců,ale jak herci,tak efekty už jsou na daleko lepší úrovni a i jakž takž scénář už nevkládá do úst hrdinů ty nejimbecilnější věty,co snad šli vyslovit,tak jako v Zombie: Ostrov smrti,to byl vážně karambol :).Celé to má docela slušný spád a i krvavých efektů je poměrně dost.Bruno Mattei zkrátka sice zůstal až do smrti věrný těm největším filmovým brakům,ale na rovinu musím uznat,že se rozloučil skutečně důstojněji,než se dalo z jeho předešlé tvorby očekávat. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Už už jsem se těšil, že to fakt bude tak příšerný film až bude super. Ale (teď hooodně černohumorně) Bruno Mattei to musel točit snad v koma na smrtelné posteli, protože zase se to rozplizlo na shluk nesourodých telenovelových záběrů, příšernou "velkolepou" hudbu a opakovačky tuctových explozí. Zase škoda. A to to fakt mělo náběh stát se stejným cool zmetkem jako Matteovy starší Krysy. ------- P.S. vím co chcete vědět - kozy tentokrát nebudou vůbec :-( ()

Reklama

Azrael515 odpad!

všechny recenze uživatele

Toto bol terror... vykradacka nechutna .... je to vykradnuty Aliens a Hudson si toto nezasluzil ... v originali najzabavnejsi charakter sa tuna zmenil na dementa... ked zomrel bl som rad ... a ta devka ..Rypleyova si toto tiez nezasluzila ... :D Jediny vykon "podal" vo filme Viggo Mortensen ktory sa bol do filmu nastrihnuty :D ()

Všivák 

všechny recenze uživatele

Film je natočený jako telenovela s výkony pornoherců. Naprosto přesně okopírovaný děj Vetřelců. S tím rozdílem, že režisér se bál obsadit dítě, na androida ještě není doba a místo královny vetřelců uvidíme velký mozek, který rodí zombie děti. Chybí gore scény, které jsou na obalu slibovány. Musím ale ocenit pěkné masky a to, že příběh vetřelců je vždycky skvělý. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film má naprosto otřesný a laciný scénář, který musel být napsaný pod vlivem nějakých zakázaných, halucinogenních látek, protože jde o velmi špatně natočený a okopírovaný film. Samotné zombie jsou zhruba na stejné úrovni jako v předešlém díle. To znamená zafačovaní a namalovaní domorodci, kteří se potřeli kečupem. Jedinou světlejší chvilkou byly ty děcka na konci, které ve mně dokázaly alespoň trošku vzbudit odpor. Vetřelčí matku tady nahradil velký mluvící mozek a já začínal dostávat záchvat smíchu. Stejně tomu bylo i při scénce, kdy malé zombátko vylézá z břicha hostitelky. Hudební doprovod si vypůjčili z Hvězdných válek a já tak zavzpomínal na staré časy. Absolutně se nehodila k právě probíhajícímu ději a tudíž nemohla pomoci ani nabudit nějakou atmosféru. Ta chyběla v celém filmu. Tedy hlavně ta hororová. Pokud bych mluvil o filmu jako komedii (což vlastně asi je), tak bych dal palec nahoru. Střih filmu nám nabídl několikrát ty samé záběry a když už jsem viděl asi po patnácté tu samou rozstřelenou zombie, tak jsem si musel dát na chvíli pauzu. ()

Zajímavosti (2)

  • V závěrečných titulkách je chybně uvedeno "Zombie: The Beginnig", namísto "Beginning". (D3NJI)
  • Režisér Bruno Mattei několik měsíců po dokončení filmu zemřel. (Terva)

Reklama

Reklama