Reklama

Reklama

Nic ve zlým

  • Německo Futur Drei (více)
Trailer 1

VOD (1)

Parvisovi rodiče pocházejí z Íránu. On sám se ale narodil v německém maloměstě, kde si dlouhý čas krátí divokými večírky a sexem s muži, které potkává online. I přes to, že se sám cítí být víc Němcem, okolí mu někdy dává najevo, že tak úplně nezapadá. Jeho život se změní až poté, co ho za krádeže v obchodě odsoudí k práci v přistěhovaleckém centru. Zde potká sourozeneckou dvojici –⁠ energickou a veselou Banafshe a stydlivého Amona. Trojice si spolu pak užívá zdánlivě idylicky bezstarostné léto a vztah mezi Parvisem a Amonem se z přátelství postupně začíná měnit v lásku. Jenže happy end záleží i na rozhodnutí německých úřadu o udělení azylu... Coming-of-age snímek o mladých queer imigrantech získal právem cenu Teddy Award. (Queer Kino)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (6)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Sharitaův snímek zaujme svým příběhem, v němž se řeší hned několik rovnocenně aktuálních problematik najednou - ať už se jedná o mezilidské vztahy (rodinné i partnerské), hledání identity v "cizí" zemi či otázku uprchlíků. (spoiler) Německý název Futur Drei mi přijde velice příhodný vzhledem k vyústění filmu - neboť v němčině existují pouze Futur I a II. (konec spoileru) Ve výsledku jde o zdařilou zpověď vskutku mladého režiséra, který nám snad v budoucnu nadělí i další podobně silné snímky. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

„Někdy mám zkrátka pocit, že jsme jen připomínky bolesti našich rodičů.” - Německý snímek Futur Drei je silně pocitová záležitost s občasným velmi smutným nádechem. Takže vlastně úplně nechápu, proč se na mě při sledování filmu nepřenesly téměř žádné emoce. Přesto se mi to docela líbilo. (60%) ()

Reklama

petrsv 

všechny recenze uživatele

Čeho je moc, toho je příliš. Možná kdyby do filmu nepletli tolik problémů najednou, ale zaměřili se jen na něco, bylo by to lepší. Spousta věcí je tudíž nedořešených, nevysvětlených, chybí prostě odpovědi na dost otázek vč. nejasného konce. Špatné je to místy i po technické stránce, kdy kameramanovi zřejmě upadla kamera a pak to zapomněli vystřihnout nebo zvuková stránka. Naopak je třeba ocenit herecké výkony a prostředí, ať už města nebo venkova. Zarážející je, že ač mám z filmu dojem, že Írán je vlastně fajn, za celou dobu nepadla ani zmínka o tom, že gayové tam nemají zrovna na růžích ustláno. ()

ninon 

všechny recenze uživatele

Když vám přijde, že místo na film koukáte na pestrobarevný patchwork šitý horkou jehlou člověkem s ADD závislým na instagramu a klipech. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Mezipatra jsou tady a ONLINE!

Mezipatra jsou tady a ONLINE!

05.11.2020

Queer filmový festival Mezipatra se přesouvá do online světa! Od 5. do 21. listopadu můžete vidět ty nejlepší queer filmy, dokumenty a krátké filmy z pohodlí domova. Cena za zhlédnutí jednoho snímku… (více)

Reklama

Reklama