Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyšetřování série záhadných zemětřesení přiměje profesora Nortona (C. Montague Shaw), aby zorganizoval podmořskou výpravu k místu, kde je možná ukryta záhadná civilizace Atlantida. Společníky v jeho raketové ponorce jsou Ray „Crash“ Corrigan (Ray Corrigan), atlet a čerstvý absolvent vojenské akademie v Annapolisu, a reportérka deníku The Times Diana Compton (Lois Wilde). K ruce jsou ještě tři námořníci a legrační papoušek Sindibád‚ a také jeden černý pasažér. Hlavním padouchem je tyran Unga Khan (Monte Blue), který má v podmořské Atlantidě přístroj, kterým dokáže vyvolat přesně zaměřené zemětřesení kdekoliv na zeměkouli. Dvanáctidílný seriál, ve kterém dobro bojuje proti Khanově Černé armádě je ještě prošpikován různými nebezpečími, magnetickým polem, podmořskými tunely a disidenty Atlantidy, které vede kněz Sharad (William Farnum). (Peabody)

(více)

Recenze (3)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zameniteľné s podobnými seriálmi tej doby ( FLASH GORDON, BUCK ROGERS ) a to nielen konzistenciou a dramaturgiou, ale aj výpravou, kostýmami a špeciálnymi efektami. Tie necelé 4 hodinky naozaj nie sú veľa, pretože to celé rýchlo odsýpa a vlastne sa tam non stop deje niečo akčné, alebo napínavé. Je to naivné, skôr pre fajnšmekrov, ale možno si na to príde aj iná divácka obec. Stačí len vypnúť mozog. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Fragre to shrnul úplně přesně, co k tomu dodat. Snad jen že ani na vteřinu není v seriálu ticho, NEUSTÁLE hraje nějaká dramatická hudba. Akce je mraky, ale vlastně se pořád opakuje. Neustálé šermovačky, přestřelky a honičky, až do úplného zblbnutí. ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

Zábavný škvár vykrádající Burroughsovy romány o Johnu Carterovi na Marsu. Zde místo Marsu je to Atlantida, schovaná 10.000 mil pod mořem, kde spolu soupeří zlý tyram Unga Chán a velekněz Šarad, který má také své chybičky. Do toho se zapletou pozemšťané (typově: praštěný vědec, sličná reportérka, třeskutě sympatický chlapec, který zajišťuje přiboudlý humor, a fyzicky mimořádně vyvinutý hrdina s pádnou pěstí), kteří se do Atlantidy dostali pomocí superponorky. V Atlantidě už sice mají roboty se samopaly, obrněná vozidla i létadla, ale jinak se tam rajtuje na koních a zběsile jezdí ve válečných vozech , které si snad tvůrci seriálu vypůjčili z natáčení Ben Hura. Takový maglajz k ukrácení dlouhé chvíle. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama