Reklama

Reklama

Gekidžóban Made in Abyss: Fukaki tamašii no reimei

  • Japonsko 劇場版メイドインアビス 深き魂の黎明 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Made in Abyss: Dawn of the Deep Soul přináší pokračování příběhu mladičké Riko a jejího ochránce Rega, ke kterým se nyní přidala i jejich nová kamarádka Nanachi. Spolu se vydávají do pátého patra tajemné propasti, nazvané „Sea of Corpses“, kde se potkávají se záhadným Bonedrewdem, legendárním dobrodruhem a jedním z majitelů bíle píšťaly, jehož stín visí nad Nanachinou tragickou minulostí. Ten je ke skupince až nečekaně pohostinný, ovšem stateční hrdinové již moc dobře vědí, že v této nevyzpytatelné propasti není nic tak, jak se na první pohled zdá... (Jeoffrey)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (12)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Čtenáři mangy se jistojistě nemohli dočkat uzavření první části cesty Riko a Rega Propastí, která byla už nastiněná na konci první sezóny. Už po vyprávění tajemné Ozen bylo zřejmé, že "Bílé píšťalky" jsou spíš takoví místní Sedm z "The Boys" než klaďasové z řad superhrdinů a na zlovolného Bondrewda se nešlo netěšit. Ona celá ta metafora a parelela Propasti, kam se vydávají nájezdníci naplňovat svou touho po bohatství, moci, dobrodružství či lásce, aby nakonec stáli před otázkou, kolik toho obětují, je protkána celou délkou snímkou v hodně bolestné rovině. Jediné světýlko štěstí byla postava kouzelné Prushky. Oproti seriálu mi hodně chybělo ono cestování dalšími a dalšími úrovněmi Propasti, a i když je Kevin Penkin skladatelské eso, které jsem si chtěl pořádně užít, jeho hudba se vyjímala právě víc během otevřenějších a melancholičtějších scenériích živého okolního světa než mezi zdmi pevnosti. Ale v tomhle ohledu nic nehaním: Audiovizuál od Kinemy Citrus je opět na snovém levelu (úvodní květnaté pole, souboje) a scénář s režií jsou precizní, jen mám rád o něco šťastnější scény a těch tu moc nenajdete :-) O to víc mě potěšily poslední minuty šibalky Ozen. Hodně jsem se rozhodoval mezi 4* a 5* - je to přesně mezi nima, ale svět a příběh Made in Abyss mám subjektivně hodně v lásce. Subarashi! ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

80% souhlas s komentářem od Jeoffreyho. Pěkně se mi tam líbilo to bolestivých okamžiků. Protože o tom tento film je. Je tam až moc okatě ukázáno, jak naši hlavní/vedlejší protagonisti trpí. Všichni tam trpí. Trpení super. Trpět!!! Ne fakt.... Film naprosto úžasný, animace úžasná, nemám co vytknout. Ale z hlediska příběhu je tam prostě až moc okatě to, jak "dívejte, DÍVEJTE jak TRPÍÍÍÍÍ"... A to jediné mě štvalo. Snaží se až moc šokovat. Není to přirozené. I tak ale Světelných 75 % ()

Reklama

loki5 

všechny recenze uživatele

Co jsem to do háje vlastně viděl ? Jak může to co začíná jako dobrodružství pro dětského diváka přejít přes lámání kostí k amputacím a naprosto děsivému body horroru ? Co se sakra děje v téhle příšerné pekelné díře do které vede jen cesta jedním směrem ? A jak to mám sakra objektivně hodnotit ? Jaký je tohle vlastně žánr ? Pro koho je tohle určeno (děti to asi nebudou) ? 50% protože prostě nevím jestli dát odpad nebo plnou palbu. A přesto rozhodně chci zkouknout druhou řadu seriálu. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Bohužel se naplno potvrzuje podezření, které se u mě dostavilo už při sledování posledních epizod seriálu, že sestup do propasti Abyssu není ani tak objevováním fantastického světa, ale spíš nořením se do hlubin choré a úchylné mysli sadisty zafixovaného na děti. Podivuhodný fantasy svět se někam ztratil, tohle dobrodružství je jen hrůzná návštěva v pokusné laboratoři doktora Mengeleho. ()

Dr.Love 

všechny recenze uživatele

Jako sushi,buď to budete milovat nebo to zavrhnete. Kouzelný svět s ještě víc kouzelnými postavičkami které na sobě emočně lpí. Ale za tou krásnou a roztomilou fasádou se skrývá pokřivený svět plný zrůdnosti, posedlosti a bestiality. Na zlomy a twisty které zde potkáte ať už v seriálu nebo zde v celovečerním snímku si můžete připravit asi troje nepromokavé spoďáry a dvě krabice papírových kapesníčků (doporučuji rodinné balení). Nenechte se zmýlit obálkou a kresbou neb to šílenství je schováno ve stínech a hlubokých zákoutích, opravdu se nejedná o rodinný biják. Z kinematografického hlediska pak můžeme vyzvednout animaci a hudební doprovod který opravdu sedne do každé scény. Z dějového hlediska pak můžeme říct že to má pomalý rozjed a pak vám to rejpne duši, takže asi tak. Je to tak hodina co jsem to dokoukal takže jo jsem ještě plnej...dojmů. Good Luck. ()

Galerie (281)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se již o třetí film ze světa Made in Abyss. Předchozí dva byly však jen rekapitulací událostí ze seriálu a až v tomto třetím filmu vidíme přímé pokračování. (biasim1)

Reklama

Reklama