Reklama

Reklama

Fährmann Maria

Obsahy(1)

Po záhadné smrti starého převozníka se novou převoznicí přes řeku u malé vesnice stane záhadná dívka bez domova Marie. Jedné noci zachrání zraněného a blouznícího mladíka v horečkách, ošetřuje ho a postupně se do něj zamiluje. Jenže Smrt na něj nezapomene a přijde si pro něj. Marie musí Smrtce dělat průvodce, a u toho se pokouší milovaného muže zachránit... (Oktavianus)

(více)

Recenze (3)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nečekaně skvělé, měl jsem z filmu maličko obavy, ale o to větší teď prožívám nadšení. Dobře, negativa se samozřejmě najdou: ať už závěr, zbytečně dlouhé přírodní prostřihy ve dne, co místy vytvářejí bukolickou idylu, jež výrazně kontrastuje s tím, co se kolem řeky děje v noci; už vůbec nemluvím o nevěrohodné romanci, opravdu jsem nepochopil, co by na blouznícím neřádovi bylo tak přitažlivého. Vše filmu ale vynahrazují temné pasáže: nejprve je to cosi nevyslovitelného, tíživého, co vytváří jen atmosféru, která postupně graduje až do Smrťákova příchodu. A tanec se Smrtkou je skutečně vrcholem filmu, vrcholem excelentní pasáže, kdy Marie a Smrt navštíví vesnickou tancovačku a Smrt se konfrontuje s vesničany. Dojem z té scény je neskutečný a mrazivý a připoutal mě k monitoru. Osmdesát procent plným právem už jen kvůli té scéně. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak špatné to moc nebylo ale film má neuvěřitelně mnoho negativů které nemůžu obejít. Tak například scény kde někdo někoho miluje je snad to nejhorší co 0 léta přinesla. Dále tu je naprosto přebytečná délka, film bych viděl na 50 minut a ne na 90. Nicméně tohle je sand první film který se může pišnit "Nazi movie". Jednou stačilo. Spíše pro historiky. ()

Reklama

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Poslední německý expresionistický film, který vznikl těsně před tím, než byl filmový průmysl v Německu podřízen potřebám Třetí říše. (Oktavianus)

Reklama

Reklama