Reklama

Reklama

Beast of the Yellow Night

Trailer

Obsahy(1)

Hlavný hrdina sa zachráni zo spárov smrti predaním svojej duše Diablovi. Súčasťou zmluvy je premena človeka na príšerného netvora, ktorý v noci prenasleduje nevinné obete. Miestni zákonodarci sa snažia nájsť a zneškodniť túto vražednú kreatúru skôr, než si nájde ďalšiu obeť a naopak premenený človek sa snaží nájsť spôsob ako sa zbaviť svojej prekliatej existencie. (matriosa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

JFL 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačí kuriozita nemotorně rozkročená mezi nízkorozpočtovým brakem a vážným hororovým dramatem ústí do toho, že tento pokus o gotický film ve filipínských kulisách neuspokojí ani vyznavače seriózních hororů, ani fandy trashe. Pro ty druhé sice nabízí hrstku bonusů - především v podobě nezdolného hereckého nádeníka Vica Diaze v partu Satanáše pokoušejícího hrdinu v nespočtu outfitů. Nicméně podobné vábničky jen marně vhánějí záchvěvy do leklého kadávru, v němž je pramálo strašidelného, pramálo směšného a jen se zoufalecky vaří voda se snahou uplést ze zdejších céčkových elementů existenciální drama až faustovských ambicí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Joseph Langdon umírá a Ďábel mu nabídne možnost, jak žíti dál. Jenže udělej s Ďáblem smlouvu a peklem se ti odvděčí. A to se Američanovi žijícímu na Filipínách přesně stalo. Aby mohl ve dne žít, proměňuje se v noci v krvelačnou a masachtivou bestii. Něco jako vlkodlak, ale proměnit se může i vlastní vůlí. Je nesmrtelný v jakékoliv podobě, ovšem stát se opět normálním člověkem už nemůže. Jeho tragický osud nese těžce manželka Julia i jeho bratr Earl. A jak už to u podobných snímků bývá, vše spěje neúprosně k velké tragédii. Snímek je místy zbytečně užvaněný, napětí kolísavé. Dojde na sex, vyrvané vnitřnosti, pojídání masa, znetvořené oběti. Film ale zdaleka nedosahuje kvalit tehdejších evropských hororů. Nejlepší je na něm kamera, která precizně vybírá  kompozice, má smysl pro detail a přirozené barvy. Interiéry vily evokují gotické horory, bloudění monstra nočními ulicemi je naopak bezradné a neumětelské. Škoda. Jestli byl nějaký politický či alegorický úmysl za tím, proč obětí je Američan, netuším, ale je to vcelku jedno. Zaujmout však může jen sběratele obskurních hororů. 2,5* ()

Reklama

Reklama

Reklama