Reklama

Reklama

Mrazivá past

  • USA The Ice Road (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V odlehlé oblasti severní Kanady dojde k sesutí těžce přístupného diamantového dolu. Zůstane v něm uvězněna skupina horníků, kterým postupně dochází kyslík. Jedinou jejich nadějí na záchranu je tým v čele se zkušeným řidičem kamionu (Liam Neeson) schopným překonat nebezpečnou cestu přes zamrzlý oceán. Tuto takřka nemožnou misi komplikuje nejen ohromná vzdálenost a prudká bouře, ale také postupující obleva. Nic z toho se však nevyrovná jejich hlavní hrozbě... (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (239)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson je přes zamrzlá jezera naháněn neúnavným terminátorem, kterého najali hlavouni důlní společnosti, která nemá zájem o návrat zavalených horníků zpět na povrch. Už ani nepamatuju, kdy jsem naposledy v nějakém filmu viděl tolik logických nemyslů a neuvěřitelných náhod. Béčkové jsou bohužel i speciální efekty, které byly pravděpodobně zplácány přes víkend. Kamioňáci ještě teď kroutí hlavou a fanouškům Liama Neesona holt nezbývá nic jiného, než to s tímhle charismatickým irem zkusit zase někdy příště. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

tvorcovia si povedali ze si len so zamrznutou cestou nevystacia a tak do scenara narubali este thrillerovu podzapletku, ktora vsak posobi smiesnym dojmom ako i liam neeson ktory hraje uplne rovnako ako poslednych par rokov (znudene). sem tam sa hensleighovy podari pekny zaber na krasnu sceneriu, co je vsak okamzite znegovane efektamy ktore maju k dokonalosti daleko. novy Sorcerer sa nekona a nie je to dobre ani ako popkornovka na piatkovy vecer... ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Okrem pritomnosti Liama Neesona nic nenasvedcuje tomu, ze nejde o cistucke becko so vsetkymi jeho (negativnymi) atributmi, bez stipky nadhladu, invencie ci snahy o vymanenie sa z klasickych stereotypov (ano, dokonca aj zaverecny suboj na paste je pritomny...). Neesona v zasade nechapem, pretoze toto vsetko muselo priam kricat aj zo scenara. Najhorsie na tom vsetkom je, ze aj becko moze byt dobre, o tom - po tom, ale toto zial nie je ten pripad...1,5/5 ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Ve věcech vašeho bratra jsme něco našli. Jo a co? roztrhaný katalog kamionu. Skutečně, jak je to možné? Ne jen nekvalitně napsané dialogy, ale i celá zápletka je superblbá. Tohle je prostě slabý jak po 30. louhovanej čaj. Jak jsem Nelsona měl v podobných akčnácích většinou rád, tady je nejotravnější ze všech zúčastněných. Přitom námět docela fajn. Ač mě béčkový akčňáky nevadí, tohle mě opravdu ani trochu neoslovilo 45% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Taxe nám již drahnou dobu impotentní děda Nýsn na stará kolena zamiloval! Vsadím se, že už když jí spatřil poprvé, zaskočilo mu do hrtanu to nonšalantně žvýkané Kobrovo párátko a udělala se mu po letech pořádná boule v rozkroku. A není divu! Mladá, krásně zaoblená, lascivně vrnící a skvěle promazaná … kanárkově žlutá šestisetkoňová patnáctitunka, to nejednoho krpatého propoceného ničitele dálnic holt donutí sáhnout si vlhou rukou na šaltrpáku, kopnout tam s meziplynem nějaký ten kvalt a vydat se s ní bezhlavě na tenký led. Každopádně je z toho přímočarý, naprosto zábavný, solidně udělaný klasicky staroškolský akčňák se všemi svými klady, zápory a technologicko fyzikálními přeháňkami, dost připomínající Toníkovo honění nad obrázky dieselových lokomotiv, jakož i rozhodně nejlepší dědův film za posledních sedm let, který byl pro zdejší homixové teplomety, pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „akční experty“, zjevně příliš mrazivý, nebo zase na mobilu čuměli na kamryp s bangladéšskými titulky. Házet tohle maximálně druholigové kamionové porno do jednoho pytle se Štefanovými či Wilišovými blokdyzástry, nebo dštít pižmo nad logikou a ubohou psychologií postav, může jen velmi erudovaný a tolik vkusný pětkovač Rychle, ty debile 22 a Assvendžrů! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Ľadová cesta v kanadskom Severozápadnom teritóriu, ktorá inšpirovala film, má dĺžku 400 km, prechádza cez 64 zamrznutých jazier a na ľade má šírku asi 50. Vodiči nákladných vozidiel tu cestujú 14-16 hodín pri maximálnej rýchlosti 25 km/h. (Arsenal83)
  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout jiných typů kamionu Kenworth, a to například v cca 2/3 filmu, kdy kamiony vyjíždí ze zmrzlého jezera do kopců a jsou pronásledovány skůtry a SUV – zde to jsou starší typy. A naopak při jízdě po druhém zmrzlém jezeře jsou to již o generaci novější typy s výrazně jinými předními světly. (Pazdi)
  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout objevujících se a následně mizejících řetězů z hnacích kol tracků. (DJMaroko)

Reklama

Reklama