Reklama

Reklama

Historie pro začátečníky - Série 1 (2020) (série)


Rychlé občerstvení (S01E01)

(epizoda)
Velká Británie, 2020, 22 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Levný, rychlý a chutný fast food úplně změnil stravovací návyky v 50. letech 20. století. Ale nevyvolala naše touha po pohodlí zdravotní krizi, ze které není úniku? (Netflix)

Recenze (6)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oceniť možno že dokument sa snaží byť nestranný - na jednej strane ekonomický prospech pre spolocnosť či ušetreny čas na strane druhej tony odpadu a obezita. To sú nepopierateľné fakty. Hlas ženy ktorá to celé komentuje bol v porovnaní s Absurd planet zvolený s lepšou intonáciou ale príliš rychlé prestrihy sa síce snažia podať čo najviac informácií v primeranom čase, ale nakoniec to celé pôsobí trochu chaotickým, neuceleným dojmom. Pravdou je že to akým smerom sa bude rýchle občerstvenie uberať je v rukách nás spotrebiteľov. Ak by sa prispôsoboval mne už by fastfood neexistoval. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konzumná spoločnosť, v ktorej sa ľuďom vo fast foodoch servírujú také porcie, že im to kaloricky vystačí na celý deň. Lenže niektorí ju zjedia aj trikrát denne a potom pozerajú, že sa nevmestia ani do zrkadla. Netflix si samozrejme v súvislosti s touto časťou neodpustil informáciu o zlých prdiacich kravách. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O Ronaldu MacDonaldovi a jeho bratrovi byl natočen životopisný fim. Nevěděl jsem, že je pro americké tlusté děti druhý nejpopulárnější po Santa Klausovi. Hamburgery miloval prezident Trump a zpěvačka Madonna říkala, že když ji před mnoha lety balil, pozval ji do restaurace právě na hamburger. Marně. Já byl u MacDonalda jen jednou když jsme v Sydney dostali poukázky na večeři. Každopádně jestli budou i další díly z bizarní násilnické americké fašistické kultury, mám se na co těšit. ()

Jonash87

všechny recenze uživatele

I jak bylo zmíněno na konci, pokud chcete chodit do fast foodů, jezte aspoň rostlinné varianty. Je to plus pro vaše zdraví i planetu. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dostalo sa mi iba veľmi málo toho čo by som o tomto spôsobe stravovania nevedel. Pohodlnosť spojená s týmto typom reštauračných zariadení značne prispieva k úpadku ľudskej rasy. Tak toľko k môjmu filozofickému okienku. :) 50% ()

Reklama

Reklama