Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Samuraj Koheita Mochizuki, prezývaný Dora-heita (playboy), ktorého všetci považujú za zhýralca a opilca, prichádza do skorumpovaného mesta s tajným poslaním nastoliť právo a poriadok. Úlohu mu skomplikuje svojím neočakávaným príchodom jeho milenka Kosei. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

stub 

všechny recenze uživatele

Půvabné, odlehčené dílko, na jehož scénáři se podílela legendární čtveřice čítající Akiru Kurosawu, Masakiho Kobayashiho, Kona Ichikawu a Keisukeho Kinoshitu. Byť nejde o nijak převratnou záležitost (dějově ani formálně), je snímek neuvěřitelně svěží a příjemný svým poselstvím, zpracováním a především půvabně uvolněnou atmosférou. Humor je v dobrém slova smyslu lidový a laskavý, nikdy křečovitý či samoúčelný. Ozdobou je skoro 70-tiletý Bunta Sugawara v roli nejmocnějšího yakuzy ve městě:) ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Kvalitne odvedena prace, ano trosku to opravdu evokuje detektivky o soudci Ti. Zaroven mi, ale hlavni hrdina trosku pripomel samozrejme Kurosawovy postavy Sanjura a Yojimba. Zvlaste humorna linie jako by odkazovala k Odvaznym muzum od jiz zminovaneho Kurosawy jez je ostatne autorem scenare k tomuto filmu. Kôji Yakusho ( Momories of Geisha, Babel ) v hlavni roly je vyborny. ()

from 

všechny recenze uživatele

Komisař města Koheita Mochizuki vyšetřuje propojení pdosvětí s klanem. Připomnělo mi to Soudce Ti od Van Gulika. ()

Reklama

Reklama