Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Marija zjistí, že její přítel, který měl další ze svých psychotických epizod, zmizel z bytu, vybíhá do ulic města, aby ho našla a předešla případné tragédii. Litevský režisér Andrius Blaževičius se ve svém druhém filmu dotýká témat lásky a svobody, protože ho, jak říká, „zajímá zkoumat svobodnou vůli a rozhodnutí obětovat svou svobodu pro něco, co vnímáme jako nesmírně důležité“. Blaževičius vytvořil dynamické drama, odehrávající se během 24 hodin, v němž formální složky, od nervní kamery až po zneklidňující zvukové plochy, výrazně podtrhují hrdinčin emocionální stav. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (3)

mh91 

všechny recenze uživatele

Velmi rychlý film, název mluví za sebe. Film stojící na hlavní hrdince, která se stará více o ostatní než sama o sebe. Důkaz, že i malé filmy můžou být napínavé a zajímavé. 75%. [KVIFF 2021] ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

FIlm o svobodě a o tom, že láska je mnohdy slepá a staví se před veškeré osobní potřeby. Čekala jsem trochu něco na způsob Lola běží o život s romantickým nádechem, ale dostala jsem spíš jen takové pobíhání bez větší hloubky a spádu. Hlavní hrdinka tam opakuje pořád pár vět dokola a divák s ní není zas tak moc schopný soucítit, jelikož o jejím vyvoleném ví téměř nulové informace. Tento film postrádá hlavně nějakou zajímavější dynamickou pasáž, protože už jen jeho název nabádá, že by mohlo jít o akční jízdu. Bohužel k ničemu takovému tu nedochází, proto pro mě byl Runner spíš zklamáním. KVIFF 2021 ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[KVIFF 2021] V celku slibný začátek naznačoval něco, kdy jsme se mohli dočkat nějakého trochu dynamického filmu. To asi nějak naznačoval i film, který v první části i takový je. Zahalený určitým tajemství, s nějakými nejasnými scény, které se nakonec spíše ukážou jako matoucí. Film poté přejde z nějaké dynamiky spíše do unaveného dojezdu, kdy hlavní postavu musíš nějak skoro žít sama se sebou. Pokud mělo jít o nějakou analogii nebo jinotaj spojený s během, tak asi nejsem dost vášnivý běžec. Běh mě spíše ke konci nabudí, než aby mě pomalu uspal. To ani nemluvím o dosti zvláštním konci, který by nebyl tak divný, pokud vynecháme záběry se psem. Suma sumárum další promarněný potenciál, který začíná už v pouhý třetí den festivalu opravdu bolet. ()

Reklama

Reklama