Reklama

Reklama

Cosa Nostra

(TV film)
  • Francie Cosa Nostra (více)
Francie, 2018, 2x57 min

Režie:

Anne Véron

Obsahy(1)

Aristokracie mezi organizovaným zločinem má svá pravidla, kodex cti, omertu, vendettu... Je to zločinecká organizace, která zahrnuje všechny možné superlativy – má v sobě nejvíc mystiky, velmi komplikovanou vnitřní organizaci, používá brutální násilí, patří mezi nejutajenější organizace a to vše společnost nesmírně fascinuje. Podívejme se na mrazivé detaily fungování živoucí legendy podsvětí a seznamme se s jejími členy, kteří se zapsali krvavým písmem do kroniky historie zločinu. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Do světa mafie jsem prozatím nahlížela zejména prostřednictvím hraných počinů. I když jsem na toto téma viděla poměrně hodně různých seriálů a filmů, skrze francouzský dokument jsem se dozvěděla spoustu nových informací, které ty střípky již poznané pěkně zasazují do kontextu. Líbilo se mi, že to autoři vzali hezky "od píky", šli až k italským kořenům, a v obou dvou dílech propojovali a srovnávali vývoj v Itálii s tím v Americe. Dobrý nápad, Francouzi dokumenty prostě umí. 85 %. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Znal jsem spoustu epizod, ale teprve jejich propojením, které tento dokument přináší, jsem musel uznat, jak tuhá - a svým způsobem dokonalá - organizace je mafie, přitom nemyslím jen Cosa nostra. Dnes to pozvolna vypadá tak, že si postupně rozděluje panování na celé zemi. A dnešek dává tušit, že zítra bude ještě hůř. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Podsvětí zejména takového kalibru je nutno neustále připomínat. Je to jedna permanentní rakovina. A to také tento francouzský dokument opravdu dělá. Výborně. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Francouzský dokument o Cosa nostře, který je silný v popisu příčinách a následcích několika milníků historie organizace - vznik, příchod drog do byznysu, klíčové osobnosti, éra Tota Riiny. Po prvním dílu jsem si říkal, že je to takový inteligentní přehled, ale druhý díl z toho udělal jeden z nejlepších dokumentů na toto téma nejen díky dobovým záběrům, ale i třeba rozhovorem s agentem Pistonem aka Donnie Brasco, kterého si zahrál Johny Depp ve stejnojmenném filmu. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama