Reklama

Reklama

Jeffrey Dahmer: V mysli monstra

(TV film)
  • USA Jeffrey Dahmer: Mind of a Monster
všechny plakáty
USA, 2020, 85 min

Kamera:

Brendan McGinty

Hrají:

Jeffrey Dahmer (a.z.)

Obsahy(1)

Hrůzný příběh Jeffreyho Dahmera, jehož zločiny šokovaly Ameriku. Jak se mohl proměnit plachý a slušně vychovaný mladík na nechvalně známého sériového vraha a kanibala? (TV ID Xtra)

Recenze (6)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Spracované v podobnom duchu ako v prípade dokumentu od ID: “The Green River Killer: Mind of a Monster”, avšak s tým rozdielom, že Jeffrey nedostáva taký priestor v podobe video rozhovorov, ako mal Gary Ridgway počas výsluchov na polícii. Každopádne, opäť sa jedna o veľmi slušne spracovanú formu autentického dokumentu o sériovom vrahovi, ktorý vďaka obrovským okuliarom, roky budil dojem večného študenta. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

TV ID je suverénne najlepšia televízia venujúca sa kriminálnym prípadom, no tento nepatrí k špičke. Jeffrey Dahmer je muž, ktorý sa sám priznáva, že vie aké zločiny urobil, vie, že je to zlé, ale že necíti žiadne výčitky, nevie čo je to súcit, čo je to mať z vraždy zlý pocit. Homosexuál, ktorý zabíjal, pretože vraj bol sexuálne frustrovaný. Ale mňa jeho výpovede nedostávali, dokument sa mi zdal príliš dlhý a celý život toho vraha ma nezaujímal. Zaujímalo ma len to, čo robil a čo pri tom cítil. Dozvedel som sa, ale stačilo by kľudne 50 minút. https://dokumenty.tv/jeffrey-dahmer-v-mysli-monstra-dokument/ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Velmi podrobný vhled do mysli jednoho z nejznámějších sériových vrahů. "Mluvící hlavy" jsou zde přímo vrah, jeho otec, vyšetřovatel apod. Vynikající psycholog Jeroným Klimeš radí rodičům nesázet jen na jedno dítě a nasázet jich více, protože deset procent dětí se nějakým způsobem nepovede. A deset procent rodičů zažije během svého života úmrtí svého potomka. ()

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

"Už roky mám hlavu plnou děsivých a strašných představ. Je to úplná noční můra." Tak to teda sakra byla! Stejně zajímavé jako dokument Gary Ridgway: V mysli netvora, tady ale nepoužili autentické záběry z výslechů, což je škoda. I tak to byl zážitek, protože Jeffrey byl se svými pokusy s lidmi ještě trošku o něco dál, než aby je „jen“ znásilňoval a škrtil. Už v mládí zbožňoval pozorovat stříbřité blány na vnitřních orgánech těla... Přes den pracoval v čokoládovně a v noci obcházel černošské gay bary, kde si náhodně vybíral své oběti – mladé homosexuální gigoly. Asi nejvíc mě dostaly jeho hravé pokusy, kdy jednomu stříkl injekční jehlou do mozku vřelou vodu a druhému do hlavy zaživa vyvrtal díru a do mozkového laloku nalil kyselinou chlorovodíkovou, přičemž se s ním pokoušel mít sex. Jak sám řekl: „Chtěl jsem vyzkoušet, jestli by se nedalo vyrobit zombíky“. Tady se mu jistě vyplatilo, že v mládí miloval chemii! Nechutné a fyzicky mi z toho bylo ještě chvilku zle. Celkem zabil 17 obětí a zemřel v roce 1994 ubitý spoluvězněm. Boží mlýny.. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Celý dokument: https://m.youtube.com/watch?v=170oC1ev56w Na to, že to je spracované ako Tv film je to skvelé. Čo iné čakať od ID? Dokument má 85 min. Máme tu spoveď vraha, ktorý opísal podrobne všetky svoje činy. Samozrejme nie sú tu dane kompletne všetky, keďže dokument by musel mať aspoň 150 min ale je z nich asi tak polovica. Máme tu opísané jeho detstvo, či už priamo od Dahmera alebo od jeho otca. Je tu vysvetlené prečo robil, to čo robil. Samozrejme ako pri veľkej časti týchto prípadov aj tu nastáva otázka, či bol Dahmer počas svojich činov plne pri zmysloch alebo či sa mal ísť liečiť. Ja zastávam druhú možnosť. Dokument môžem odporučiť, každému kto sa zaujíma o danú tému. Celkové hodnotenie za mňa je 90%. ()

Reklama

Reklama