Reklama

Reklama

Alice in Borderland

(seriál)
  • Japonsko Imawa no kuni no Alice (více)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladík posedlý hraním videoher se společně se dvěma kamarády ocitne ve zvláštní verzi Tokia, kde všichni musí hrát nebezpečné hry o přežití. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (144)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Není to zase tak skvělá podívaná, ale k zahození to taky není. První tři díly jsou moc fajn, ale potom se to začíná kazit. Jakmile je vysvětlen princip toho světa, tak je to celkem nuda. Nejlepší jsou samozřejmě hry, které jsou pecka. Také je to o něco brutálnější než konkurence 오징어 게임, což je super. Jenomže je to strašně emocionální a procítěný seriál. Protož než se k hraní dostanou, tak je vždy kolem toho fůru nudných keců. To je velká škoda. Jinak by to mělo prima potenciál. A závěr je zbytečně otevřený. 70/100 ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Season 1 v rámci žánru naprostá pohodička. Není příliš co vytknout. Občas jde asi vidět nižší rozpočet, než by to chtělo, resp. nižší kvalitu Japonských trikařů, oproti "Hollywoodu". Ale zkrátka je to naprosto zábavná vyvražďovačka, která spíše vyčnívá z davu, než že by zapadala mezi průměrem. Herci jsou velmi sympatičtí, nápady na hry jsou pestré a zajímavé, jsou tam nečekané zvraty, občas je to dost napínavé, místy hodně emotivní a dramatické. Jo, povedlo se. A teď. Season 2. Wow! Všechny kvality Season 1 si vynásobte tak 5x! Geniální. Season 2 povyšuje toto dílo na snad nejlepší vyvražďovačku vůbec. Herci zůstávají, ale tvůrce začne tlačit na ta správná místa, zejména na lidské pohnutky, mezilidské vztahy, příčiny a následky. A daří se mu to náramně. K tomu si připočtěte dechberoucí a na obdobný seriál naprosto neslýchanou hudbu, která by se neztratila v nejednom americkém velkofilmu a máme tu seriál roku! A abych nezapomněl. Sedmý a osmý díl Season 2! Totální TOP a to hned 3x! Nejprve nejlepší záporák (pikový král) a jedna z nejlepších finálních bitek vůbec. Takového badass magora jsme snad na obrazovkách ještě neviděli. Potom finální hra, zdánlivě snadná, která se však rychle promění v totální mindfuck a to v dobrém slova smyslu. Opravdu vám z toho jde chvíli hlava kolem, že i Dark má co závidět a vše se pomalu žene k finálnímu rozuzlení, se kterým já osobně jsem velmi spokojen. Když už to do sebe však všechno zaklapne, vy se smíříte s tím, co že se to v těch 16 epizodách událo, tak na řadu přichází poslední scéna - poslední finální záběr, který vám opět rychle rozbuší srdce a donutí přemýšlet! Rád bych vyzdvihnul výkon Tao Tsuchiya, občas předvádí neskutečné kousky a pak také Nijirô Murakami, který si to hodně krade pro sebe, přestože je vedlejší postavou. V neposlední řadě, byť se nám ukázala jen v jednom dílu, perfektní Chihiro Yamamoto. Co by ženská badass skvěle vyvažuje pikového krále. Díky Netflix! Přesně tyhle seriály jsou důkazem toho, že Netflix je úplně nej a strká si hravě D+, Amzn i HBO do kapsy! ()

Reklama

samkko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo to.. DOBRÉ, byly to velmi DOBRÉ. Teda řeknu vám, čekal jsem od toho mnohem míň a dostal jsem Japonský nářez! Laik by řekl: "ejhle, tohle je úplně stejné jako Squid Game." Noo není. A nejde říct co je lepší. Alice je zaměřená na rozsáhlost příběhu, na jeho velkolepost, na otázky sociálního dramatu, vývoje psychiky hráčů a volbu jejích rozhodnutí. A jedním z hlavních důvodů proč bude a je Squid game divácky přijatelnější je jak vztah k postavám (který máme i zde i ve Squid game) tak ten hlavní důvod je vztah k místu. V korejské vyvražďovačce máme celý děj točící se v jedné budově, vývoje charakterů v hangáru a vše je hezky barevné a veselé. Ovšem V borderlandu je to jiná. Protagonisti jsou každý díl - jiná lokace, každá hra - jiná lokace, každý vývoj charakteru každá emočně vypjatá scéna - jiná lokace. No, někomu by to mohlo vadit, já v tom vidím obrovskou výhodu a říkám to jen pro srovnání se Squid game. HRY: dámy a pánové, hry byly zábavné, napínavé, brutální a sem tam i pěkně krvavé. NAPĚTÍ: tím se zde nešetří, obzvlášť ke konci je vyhrocená co třetí scéna, jen musíte seriálu dovolit, aby vás mohl napínat (musíte si to prostě užívat). POSTAVY: postavy bylo napsané dokonale, chovaly se logicky, všichni měli mezi sebou potřebnou chemii.. co si budeme, Asiati prostě hrát umí. (jen bych podotkl, pokud se nechcete učit anglicky, pusťte si to v originále, anglický dabing je otřesný). VIZUÁL: vše co se vizuální stránky týče tak je úžasné, hudba, vzhled. První díl byl až moderně ARTově vypadající, paráda. Je tam taktéž spousta "EDIT ZÁBĚRŮ" - prostě záběry které by se daly použít do nějakého mega epického editu. No a co říct o samotném konci. Při nejlepším nic, jen řeknu, že bez pokračování možná trochu poupravím hodnocení. 9/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,VŠECHNY POMSTÍM. ZASTAVÍM TOHO, KDO TU HRU VYMYSLEL A VRÁTÍM SVĚT DO POŘÁDKU. PŘEŽIJU.“… /// Japonsky podivný, krvavý, vobčas napínavý a akční. Rozdíly v jednotlivých epizodách jsou stejný jako v těch hrách „na život a na smrt“. Zvlášť, když se k tomu přidá budování vztahů, myšlenkový pochody a pocity sebelítosti či velikášství. Bohužel nejde jen čistokrevnou krvavou zábavu s nesmrtelným detektivem, protože ji zdržujou zbyteční lidé, kterých je zde fůra. Proto se dočkáme další řady… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej japonskej manga komiks, kterej napsal Haro Aso, neznám. 2.) Uvízl jsem v Kostce. /// Thx za titule „Gabriela Vašíčková“ a „Marie Pavlů“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

mo cuishle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi byla chyba, že jsem jako první viděla Hru na oliheň. Ta nastavila laťku hodně vysoko. Tohle se nepovedlo. První tři díly ok, od příchodu na Pláž slátanina. Víc otázek než odpovědí, dementní chování postav kdy je každý na dírku od laseru a na mě až moc velké sci-fi. Takže ne, na další série se nepodívám. Stačilo. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (2)

  • Natočeno dle manga předlohy, kterou napsal Haro Aso. Manga vycházela v období od 17. října 2014 do 16. února 2015 a byla prvnotně natočena jako anime. (UncleMorty)
  • Všechny zbraně v seriálu jsou airsoftové repliky od japonské firmy Tokyo Marui. Jediná vyjímka je Kloboučníkův stříbrný Colt 1911 Government. (UncleMorty)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama