Reklama

Reklama

VOD (1)

Homosexuální kongresman si vezme dceru mexického prezidenta. Pak se ale v tajném klubu zaplete s jedním mladíkem a skandál je na světě. (Netflix)

Recenze (12)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Celkem dobře natočený film. Je to podle skutečných událostí, takže děj je třeba tak brát, ač samozřejmě nevím, jak moc přesně to odpovídá realitě. Ale zásadní problém jsem neshledal. Hodilo by se doplnit na konci pár vět o tom, jak to s Ignaciem bylo dál, protože film zabírá jen velmi krátké období jeho života. Dnes mají někteří pocit, že na ně gay vyskočí z konzervy, "jak se to rozmáhá". Přínos filmu proto vidím především v tom, jak ukazuje, že gayové byli součástí společnosti vždy. Jen se o nich prostě netočily filmy. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Mexický historický snímek Párty pro 41 o ženatém kongresmanovi, který se zamiluje do svého kolegy. Zápletka je samozřejmě ohraná, i když je v tomto případě inspirovaná skutečnou událostí. Ale ten snímek má fantastickou kameru a výpravu, na kterou bylo radost pohledět. O fantastickém kontrastu světla a stínu ani nemluvě. A celé to podtrhuje hudba z Bizetovy Carmen. I když vám samozřejmě musí být jasné, jak to asi skončí, Párty pro 41 je nádherným diváckým zážitkem, který vám nějakou dobu bude rezonovat v paměti. ()

Reklama

fixaman 

všechny recenze uživatele

Silné téma, ale hodně špatně uchopené. Hodinu a půl sledujeme v hlavní roli chlapa, který se ke své ženě chová jako totální zmrd. Taky omrkneme bandu naprosto promiskuitních gayů, kteří mrdají všechno, co má díru. A během posledních 15 minut nám má na těchhle postavách začít záležet? To asi ne, sorry. Vrcholem je pak to klišé, že každý gay se rád obléká do ženských šatů. Tady je prostě všechno špatně. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námet bol viac než dobrý, takže hoci filmy s LGBTI agendou moc nevyhľadávam, tento sa mi celkom pozdával. Obzvlášť, keď zobrazuje reálny historický škandál, ktorý otriasol začiatkom 20.storočia Mexikom. Ale bohužiaľ, finálny výsledok ma akosi neoslovil a mám pocit, že kompozične to bolo až príliš zamerané na scény orgií, hýrenia a sexu. Naopak, to ostatné, čo by bolo pre mňa oveľa zaujímavejšie, išlo akosi bokom - a práve to ma bavilo najviac. Takže hlavne z tohto dôvodu dávam len jednu hviezdu. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Na tomto výrazném filmu, tak jiném, z gay historie, si cením témě všeho, ale nejvíc hereckých výkonů všech tří hlavních představitelů. Především E.Zurita (27) v roli Evaristy byl naprosto přesvědčivý a sekundoval mu i "manželský pár" Ignacio-Amada (A.Herrera 37 - M.Cadena). Nedivím se, že na IMDb nemá film úplně top hodnocení, neboť snímek je to vypovídající a nic neskrývající, a to mnozí heteráci nemuseli zcela pobrat. V duchu děkuji a smekám tvůrcům za to, že si vybrali toto téma a dokázali je zpracovat tak přitažlivým způsobem ... 910810 ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama