Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Romulus se odehrává v osmém století před naším letopočtem. Podél břehů Tibery se rozprostírá primitivní a brutální svět, v němž o osudu člověka rozhoduje nemilosrdná moc přírody a bohů. Seriál je natočen v archaické latině a vypráví příběh tohoto světa nahlížený z pohledu tří lidí poznamenaných smrtí, osamělostí a násilím – jsou to Iemos, Wiros a mladá vestálka Ilia. Zatímco se tito muži a ženy učí, jak získat kontrolu nad vlastním životem, místo aby nečinně snášeli nevyzpytatelné rozmary osudu, přijímá divoká a ochranitelská ženská postava vůdčí úlohu při formování nové společnosti - a pokládá základy jedné z největších říší všech dob. Historické drama vypráví epický příběh o původu Říma tak, jak jej dosud neznáme. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Trevor k tomuto seriálu (2)

Romulus (2020) 

Po trochu náročnejšom úvode čo sa množstva postáv týka sme nakoniec boli svedkami jedného z najlepších historických seriálov natočených v poslednej dobe, najmä čo sa atmosféry týka. Je pravdou že z historickými faktami je to o niečo horšie ale v priebehu celej dĺžky si seriál drží vysoký štandard, toto obdobie však aj podľa nízkeho počtu hodnotení určite nie je pre každého. ()

Tu (2020) (S01E01) 

Viac ako dobrý úvod, ak človek ako tak legendu o vzniku Ríma nie je v postavách ktoré sa v úvode predstavia úplne stratený, dobová atmosféra je výborná, filmov či seriálov z tohto obdobia nie je až tak veľa a ak Barbari na Netflixe boli vydareným historickým seiálov tak Romulus z produkcie HBO ich rozhodne môže prekonať na celej čiare. ()

Reklama

Reklama