Reklama

Reklama

Šógunovi nindžové

  • Japonsko Nindža bugeičó: Momoči sandajú (více)

Dobrodružná historická freska režiséra Noribumiho Suzukiho se odehrává v Japonsku na sklonku 16. století. Líčí osudy mladého Takamaruá, který chce pomstít smrt svých rodičů a obnovit slávu klanu Momočiů zlikvidovaného muži proradného lenního pána Hidejošiho. V nerovném boji pomáhají statečnému mladíkovi jeho přátelé. Mnozí z nich položí za vítězství i životy. Do hry vstupují také rodové meče ukrývající tajemství zlatého dolu. Spletitý děj vytváří dostatek příležitostí pro množství neuvěřitelných soubojů, v nichž se používají nejrůznější druhy bojového umění i celá škála zbraní. Specialitou filmu jsou bitky skupin maskovaných mužů bleskurychle se spouštějících po stromech jako pavouci. (Řitka video)

(více)

Recenze (43)

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Akční scény v podstatě přesně odpovídají tomu, co člověk vzhledem k názvu a době vzniku filmu očekává, k čemuž patří i některé z dnešního pohledu již komické okamžiky. Příjemně překvapila dobrá kamera, některé scény a záběry vypadají fakt hodně pěkně. Nepříjemným šokem je naopak hudba, která do filmu vůbec nepasuje. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Eastern exploitation toho najhrubšieho zrna. Trash, aký nemá obdoby. Množstvo divákov bude odradených už v úvodných minútach. Proste to, čo nasleduje, nemá s filmovým umením, ako takým, vôbec nič spoločného. Snímok pre fanúšikov filmov, či už zlých, netradičných, uletených, či vymykajúcich sa zlatej strednej ceste. ()

Reklama

keoma26 

všechny recenze uživatele

http://www.youtube.com/watch?v=lsTrVkQr6YM upozorním jen na dva momenty téhle notorické, nadupané klasiky: 9:30, kde k ultrakrvavý řeži bezbraných zvrhle vyhrává elektronická diskotéková hudba 80tých let, a samozřejmě brilantní poprava v režiji Sonnyho Chiby a jeho dvou opičích poskoků v 11:30 ...mluvit dál extra o pavoucích a vůbec celé druhé půlce filmu by bylo skoro kacířství ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Některé filmy s tím jak léta běží dostávají nový rozměr. Šógunovi nindžové možná mohla být totální akční pecka v odbě svého vzniku, ale dnes se jedná o regulérní komedii. Opravdu jsem se nasmál tak, jako ani u mnohých komedií. Celý ten tupý scénář, žalostné herecké výkony, velice komické akční scény a hlavně všudypřítomná osmdesátková hudba dávají dohromady vskutku podivnou podívanou. Zejména přijdou-li na scénu nidnžové. Ti lezou ze stromu hlavou dolů, houpají se různě po lanech, podhrabávají se pod zemí atd. a to vše při použitých speciálních efektech působí ryze komicky. Film je také dokladem toho jak moc jinak prožívají japonci emoce a jak moc jiný mají smysl pro humor. To jak skládají scény, nebo spíš události přijde Evropanovi leckdy proti logice. Na druhou stranu si respekt zaslouží zejména Hiroyuki Sanada, protože jeho místy až akrobatické bojové umění občas vyráží dech. ()

KOCOUR-1 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto po 20 letech a mám z toho rozporuplné pocity. Přesně si vzpomínám na to co jsem dělal ten večer, kdy jsem na to šel do kina s otcem a bratrem. Mrzí mne, že nemám své tehdejší dětské oči a nenajde se na netu verze s původním dabingem. Byl to úlet a všichni jsme z toho žili ještě několik týdnů. Z nostalgie a jako vzpomínku na tehdější večer 80%. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama