Reklama

Reklama

Strážce tajemství

  • USA Little Secrets
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá nadaná houslistka, která odjíždí na letní soustředění před vystoupením s prestižním sanfranciským orchestrem, se ocitá v nezáviděníhodné situaci. Svěřené tajemství ji přivede k poznání, že za všechno se musí platit - a zdaleka ne jen penězi.  Čtrnáctiletá nadaná houslistka Emily Lindstromová odjíždí na letní soustředění, kde se má připravit na vystoupení s prestižním sanfranciským orchestrem. Dělá však i něco jiného - je Strážcem tajemství, která jí svěřují ostatní děti za 50 centů pod slibem, že je nikomu neprozradí. I ona sama jedno má - týká se Davida a jeho mladšího bratra Philipa ze sousedství. Jenže existuje tajemství, o němž se Emily raději nikdy neměla dovědět, protože ji přivede k poznání, že za všechno se musí platit - a zdaleka ne jen penězi. V hlavních rolích Evan Rachel Woodová, David Gallagher Michael Angarano a Vivica A. Foxová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Bat55 

všechny recenze uživatele

Nádherny film, ktorý v sebe skrýva veľa krásy. Nechápem nízke ČSFD hodnotenie, ale čo taktiež môžem očakávať od tých, čo nemajú city a emócie. Mne sa to veľmi zapáčilo a po dopozeraní som bol presvedčený, že to tu je v červených? No a som naívny a už nikdy nebudem, už budem tady k hodnoteniu viac skeptický. Pretože takýto super film a 52%? Len som vyvalil oči. Inak Evan Rachel Wood je skvelá ako Emily a aj ostatok je príjemný (až na niektoré malé dievčatá). Pre nízke hodnotenie a krásny záver s krásnou Wood a krásnym príbehom idem na plné hodnotenie, to si aj ten film, aspoň z mojého subjektívneho pohľadu, plne zaslúží. /90%/ ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Nádherne archetypálny detský film, prezentujúci etické aj estetické premisy americkej strednej vrstvy. Čiže zjednodušený, moralizujúci brainwashing, ktorý už pár rokov milujem, a ktorý ma vždy nabije optimizmom. DODATOK: Projekcia Chraniteľnice sekretov v ruštine mi ukázala, ako veľmi je film infantilný. Je tak silno spätý s USA TV tvorbou 90. rokov aj s ich atmosférou, že v roku 2017 už asi deťom veľa nepovie. Pomaly patrí do kategórie "pre pamätníkov". ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Oh Evan, how amazing she is... Tato dívka v každém filmu představuje své mimořádné kouzlo vycházející z její tváře. Aristokratická, porcelánová tvář, její výraz, modré oči a pohled, v němž jakoby se ukrýval magický vesmír zářící radostí, mučený ukrývanou bolestí a jakousi obrovskou hloubkou. Často působí jako ztracená či ukrytá v hloubce své vlastní krásy. Nedosažitelná a vzdálená. Jako děvče schopné udržet jakékoli tajemství, i poradit, vždy profesionální a respektovaná, s důmyslným systémem uchovávání "nezbytných věcí" svých zákazníků a jako vrba s výnosným zpovědním "byznysem," je skvělá. Její houslové party jsou kouzelné. Jako její kamarád se zde objevuje Michael Angarano, který je pro mě v každém filmu vždy milou osůbkou:) "Už nebudu krást tátovi peníze. Jednodušší je krást v obchodě." :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hm, zrejme to zakríknem, ale z Evan Rachel Wood rastie niečo zaujímavé! V tomto ľahkou rukou nakrútenom a pôvabne nenápadnom rodinnom filme stelesňuje dievča s láskou ku klasickej hudbe, trpiaceho ľahkými rodinnými konfliktmi (je adoptovaná a jej náhradná mama čaká svoje prvé dieťa v zrelom veku). Najmilšie sú scény, kedy rieši svoju povesť bútľavej vŕby; už niekoľko rokov ju navštevujú deti z okolia a ona im za symbolický poplatok stráži ich tajomstvá. Milé a zo života. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak přesně tenhle druh rodinných odpočinkových filmů mám rád a pokud nejsou nějak vyloženě pokažené, tak z nich bývám hodně často nadšený a s výsledkem spokojený. A to je případ i filmu Strážce tajemství, který je vlastně dá se říci o věcech zcela nepodstatných, respektive nepodstatných pro dospělejší publikum, ale je zde úžasně popsaný dětský svět a dětské starosti, kdy leckdy malé děti dělají z některých problémů větší aféry, než jakými ve skutečnosti jsou. Jeden chlapec ukradne svému otci 20 dolarů, aby mu z nich koupil dárek k narozeninám, další chlapec zase rozbil vzácnou přes sto let starou šachovou figurku, jedna holčička si zase tajně začala domů vodit živé kočičky, i když její sestra má alergii. To jsou jen některé z problémů, které se v tomto filmu řeší, ale právě v těchto problémech vyděných dětskýma očima spočívá jakési zvláštní kouzlo celého filmu. Samozřejmě film má i hlavní hrdinku, kterou naprosto úžasně ztvárnila mladá Evan Rachel Wood, která už během svého dospívání byla hodně krásná, a zdatnými spoluhráči jí pak jsou mladý Michael Angarano (kterého jsem už zaregistroval ve filmech Škola superhrdinů či Poslední přání) a David Gallagher, kterého znám pouze z filmu Vánoční přání Richieho Riche. Takže dětské herecké výkony, se kterými tento film stojí a padá, jsou naprosto perfektní a celý film dokázal úžasně potěšit a pohladit po duši. Tenhle film patří prostě k tomu lepšímu, co žánr rodinných filmů nabízí, a z toho důvodu uděluji zasloužené a vydřené čtyři hvězdy. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama