Reklama

Reklama

V nejluxusnější věznici světa

(TV film)
  • Velká Británie The World's Most Luxurious Prison (více)
Velká Británie, 2020, 45 min

Obsahy(1)

Bývalá britská konzervativní politička a dnes televizní moderátorka, Ann Widdecombová, se vydává do Norska za vězni, pro které je tam výkon trestu jistě snesitelnější než jinde... Haldenská věznice, postavená v roce 2010 jako průlomový experiment, je domovem nejnebezpečnějších mužů v Norsku. Je to věznice se zvýšenou ostrahou. Zdejší vězni spáchali těžké zločiny včetně vražd, znásilnění a zneužívání dětí. Pobyt v luxusu si zde v době natáčení užívá čtyřicet vrahů, dvacet pachatelů znásilnění, dvacet pachatelů zneužívání dětí a asi šedesát drogových dealerů. Trestanci zde žijí v plně vybavených apartmánech, které sdílí s dalšími vězni. Mají k dispozici fantasticky vybavené dílny i nahrávací studio a nejde jen o výplň volného času. Vězni mohou při pobytu ve výkonu trestu v Haldenu získat platnou profesní kvalifikaci a doplnit si vzdělání. Dvakrát týdně je tu mohou v odděleném pokoji navštívit manželky či přítelkyně. Může být takový přístup důvodem, proč je míra recidivy v Norsku 25 % do pěti let, oproti 70% recidivě ve Velké Británii? (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

sator 

všechny recenze uživatele

Konfrontace starého a nového...Norská vězení mají nejmenší recidivu vězňů na světě ... V Norsku  20 procent v Británii 70 procent... ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Chápu myšlenku, ale tak nějak se mi to hnusí...všeho s mírou aneb Mechanický pomeranč anebo ještě lépe Demolition Man 🤨. Dokument průměr...64%. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument by to určitě byl, kdyby se nepojal tak bezpohlavně. Ann Widdecombová byla možná svého času velké zvíře, ale do televize se totálně nehodí. Je to jednoduše jen stará paní, která se 45 minut diví jak to v tom Norsku dělají. Čekal bych více podrobnějších informací, takhle mi vlastně jen ukázali, že vězni mají sprchu, televizi, dílnu, hudební studio.. A to je celý, žádný informace, které by mě víc do této problematiky dostaly. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Ako experiment to beriem. Čosi podobné sa robí aj v školstve. Nalejú sa peniaze, vyberú ľudia a v podstate to celkom dobre funguje. Ale v masovom meradle to nie je možné.. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama