Reklama

Reklama

The Sadness

Trailer
Tchaj-wan, 2021, 99 min

Město Tchaj-pej náhle propuká v krvavý chaos, a to kvůli viru, díky kterému jsou lidé nuceni vraždit, mučit a dělat spoustu horších ohavností. Mladý pár je dohnán až na hranici zdravého rozumu, když se snaží znovu sejít uprostřed této strašné apokalypsy. Doba pořádku a radosti je pryč, zůstává pouze a jen „smutek“ (The Sadness). (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele

Horší jak zombie apokalypsa, protože tady jsou nakažení velmi vynalézaví a užívají si to. Tento film jsem chtěl vidět už dlouho (od prvního traileru). Věděl jsem, že to bude velký gore, přistupoval jsem tak k němu a co jsem očekával, jsem i dostal. Mozek nechte klidně na dovolené. Jen je škoda, že si to nedokázalo udržet ten drive, který to postupně získalo, až do konce. Scéna z metra top! ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Nejspíš si nevzpomenu na jediný film, kde by bylo víc krve a nechuťáren, než v The Sadness. Naprosto zvrhlý a sadistický pohled na zombie žánr, který je svým způsobem vlastně originální, neb nejde o to, sežrat někomu mozek, ale o to, nacpat někomu ptáka do oka nebo nablít do otevřené rány. Otázka však je, zda vám to stačí. Tvůrci zavrhnou veškeré snahy mít nějaký opravdový děj či pointu zhruba v polovině a zjistíte, že nedostanete víc, než potoky krve a musíte se s tím spokojit. Velká škoda, natočené to je totiž dobře, masky a krvavé efekty jsou vyloženě lahůdka srovnatelná s hollywoodskými budgety a neokoukaná Tchaj-pej nabourává stereotypy. Škoda, že při tvorbě nebyli přítomni i scenáristi... ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, střeva ven! Kozy ovšem taky... všechny saky paky." No vida. Dobrá zpráva pro důchodce, jde to i bez viagry! Ovšem podobnou virusovou vzpruhu doktor Uzel v reklamě nepropagoval. Ani se nedivím, např. já při chřipce bývám spíš zvadlej a ani při prodělaném covidu mi nic nestálo, ale jiný kraj jiný mrav, resp. jiný virus. Jó, v Tchaj-peji, tam to žije! Tedy dokud to žije. Tenhle poznávací zájezd na Tchaj-wan splnil veškerá má očekávání a přinesl i libidový bonus. Brutálně dravý, chvílemi hravý, (ne)sympaticky krvavý i inovativní. Zombisex stokrát jinak aneb co v Kámasútře nenajdete, pročež zavádím úsloví "Nadržený jak černooký Tchajwanec". Ve finále s tím nejromantičtějším (protože velmi upřímným: "Pak bych ti uříznul prsa, miláčku...") vyznáním lásky, jaké jsem kdy, napříč žánry, ve filmu viděl. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Vďaka The Sadness vyzerá Úsvit mrtvých ako večerníček pre deti. The Sadness prináša neskromné množstvo násilia, hektolitre krvi, kilogramy vkusne vyvrhnutých vnútorností a predovšetkým extrémne nadržaných "zombíkov". Veľká škoda, že sa film nedokáže celú dobu brať vážne a miestami sám seba odľahčuje humorom, čím narušuje naozaj perverznú atmosféru. Apokalypsa, ktorá mala nábeh byť jednou z udalostí roka. Takto len vydarené jatka, ktoré osviežili hororový žáner, mimo iné, penetráciou očnej jamky. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Režiséra Roberta Jabbaza si musím do budoucna velmi všímat, protože jeho filmová prvotina je zatraceně nádherný krvavý a drsný masakr, ve kterém vynikají gore efekty, nechybí brutalita, kamera téměř všechno ukazuje, škoda, že neukázala scénu, ve které hraje hlavní úlohu penis a vypíchnuté oko, hned jsem si vzpomněl na kultovní "Srbský film", kde je taková legendární šílenost krásně viditelná očím divákům, nikdy na to nezapomenu, ale vrátím se zpět k hodnocení, Tchaj-wan boduje naplno, tady jednoduše není o čem přemýšlet, v tomto žánru jeden z nejlepších kousků, jaké jsem kdy viděl… /90% + FILM ROKU/ ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu bylo velmi málo počítačové animace, přičemž 99 % speciálních efektů byly praktické efekty. (HanzoBureshi)
  • Film byl natočen za 28 natáčecích dnů v Taipei a Keelung na Tchaj-wanu. (HanzoBureshi)
  • Kvůli pandemii covid-19 a vládním nařízením nebylo možné natáčet v metru a nemocnici, a tak byly tyto kulisy postaveny ve studiu. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama