Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Jana Kollera se řadí mezi světový unikát. Spousty prestižních zahraničních serverů se mu v minulosti věnovalo a shodli se na tom, že story “Českého Honzy“ je skutečnou pohádkou, která je asi už navždy nenapodobitelná. Sympatický obr totiž celé dětství, mládí a začátek plnoletosti nastupoval za amatérské kluby na vesnické úrovni. Nejčastěji pak za Smetanovu Lhotu v Jižních Čechách. Nikdo by si tenkrát ani v tom nejodvážnějším snu nedovedl asi představit, že z kluka, který dává góly ve vísce o 300 obyvatelích, bude jednou postrach všech fotbalových obran a brankářů.

Honza se shodou náhod dokázal dostat do rezervního mužstva tehdejší Sparty Praha, protože byl v Praze na brigádě a neměl kde trénovat. Přes rezervu se zanedlouho dokázal prokousat do kabiny prvního mužstva, kde se to jen hemžilo hvězdami a reprezentanty. Honza se dokázal prosadit do sestavy a vstřelit své první ligové góly. Bylo to něco neuvěřitelného. Když se mu angažmá ve Spartě přestávalo dařit, odešel do Belgického Lokerenu. I tam dokázal zlomit nepřízeň osudu a nakonec přestoupil do nejslavnějšího belgického a královského klubu Anderlecht Brusel. Zde vyhrál 2 tituly. Poté následovala Borussia Dortmund a titul v Bundeslize. Více než dvoumetrový obr se dokázal dostat až na vrchol. Střílel góly na mistrovství Evropy i světa a vyhrával tituly. Příběh Honzy Kollera není jen příběhem člověka, který to nevzdal i když mu nikdo nevěřil. Je to také příběh pro každého chlapce, který dnes hraje na vesnici fotbal. Příběh o tom, že pohádky se dějí a vždycky musí být motivace jít dál. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (95)

MartinS96 

všechny recenze uživatele

Příběh cesty Jana Kollera z fotbalového pralesa až na úplný vrchol, se všemi vzestupy a pády má opravdový hollywoodský potenciál, že si to až doteď nikdo pořádně neuvědomil je celkem šokující. Vlastně jsem si to neuvědomoval ani já sám, protože i vzhledem k nevelkým filmařským zkušenostem Petra Větrovského jsem od filmu neměl příliš vysoká očekávání. Hodnotit dokument o takto úspěšném sportovci, jež si navíc prožil dříve zmiňovaný příběh je velmi složité, jelikož ve výsledku, pejorativně řečeno, jde vlastně jen o to, jak to celé poskládat dohromady. Tím bych ale nerad režiséra filmu zdiskreditoval, protože o tom vlastně dokumentární disciplína je a je podobně pošetilé neuznávat Asifa Kapadiu za Sennu. Pochvaly musejí začít u samotného námětu a také u schopnosti sehnat velké množství pověřených respondentů a obrazit s filmovým štábem půlku Evropy za cílem dostat je do filmu. Konečné pochvaly tedy míří k už zmíněnému „jak to celé poskládat dohromady“, protože to se zdařilo velmi slušně. Jasně, že při porovnání s těmi nejlepšími sportovními dokumenty to po technické stránce není ta úplně nejvyšší úroveň, ale když film zhodnotím čistě emotivně, tak mi prostě stačí pustit hýbající se obrázky, jak český Honza střílí góly těm nejslavnějším týmům v těch nejdůležitějších chvílích, nejdůležitějších zápasů s dobře zvolenou hudbou a začnou mi stékat slzy po tváři, ač se snažím sebevíc je zadržet. 8/10 ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

...a tak jsem je poslal do p*dele! Péťa Mach, Sigi, Kouba, Čermák (ODS)....😅. Oteklý Siegl to teď hraje do autu, ale hajzl v tomhle byl...za 3 roky řvali na Letné v LM Siegl ven 🤷🙂. Ja si tu devadesátkovou žumpu pamatuju. Jo stará ACS, to není jako teď za Daniela 😅. Jinak příjemné vzpomínání na totálně jedinečnou kariéru pana střelce 👍. 77%. ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Jako fandy fotbalu a pražského S je mi líto, že tohoto kluka z vísky kdysi parta kolem Horsta Siegla v podstatě vyštípala spolu s navedenými ultrafans z áčka. Je to nemízící kaňka na jinak úžasné fotbalové kariéře pohodáře Honzy. Díky za památná utkání v S i v repre, která se v tomto dokumentu všechna přehledně proberou. 75%  P.R. v podobě nákupu v márketu no comment.. :) ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Pokud bychom chtěli poukázat na nějakého obyčejného fotbalistu, který dokázal neobyčejné věci, Honza Koller je toho jasným příkladem. Kluk, který od mala miloval fotbal a šel si za svým snem. Jak se z pracovníka JZD a řidiče traktoru, který hraje fotbal za malou neznámou vesničku, stane velký profesionál a nejlepší střelec nároďáku. Honza v dokumentu putuje po celé Evropě, kde kdysi všude hrával a setkává se starými známými a vzpomínají na staré a úspěšné časy. Chvílema je to i hodně dojemný, flashbacky na Euro 2004 vždy potěší, ale někdy je to zase i smutný a šlo vidět, že Honza má na krajíčku. I když jsem měl proti němu někdy výhrady, má můj obrovskej respekt. Člověk, který nezapomněl na to, odkud pochází, který miluje svou rodinu a ves, kde dodnes hraje fotbal. To je Jan Koller. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Jana Kollera jsem měla vždycky ráda, také proto jsem si tenhle poměrně obsáhlý dokument neskutečně užila. Asi nejvíce mě zaujala ta část, kdy Dino zářil v zahraničních angažmá, o tom jsem dosud nic moc nevěděla a vesměs pozitivní vzpomínky jeho spoluhráčů se příjemně poslouchaly. Dojatá jsem byla třeba při sestřihu nejlepších momentů památného Eura 2004, zase jsem se nechala unášet tou atmosférou. Navíc mě velmi potěšilo, že i přes svou vskutku snovou kariéru Honza zůstal stát nohama pevně na zemi a pořád je úplně obyčejným klukem, čímž (obzvláště v tomto sportu) opravdu vybočuje z řady. Myslím si, že tak talentovaného a zároveň skromného fotbalistu by teď český nároďák potřeboval jako prase drbání. (85%) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Kollerov rozprávkový príbeh ako sa stal uznávaným svetovým futbalistom sa začal 1. januára 1993, keď sa rozdelilo Československo. V novom roku si šiel privyrobiť do Českej národnej banky triedením mincí. Tam ho oslovil pracovník banky či by nechcel skúsiť hrať za B-tím Sparty Praha. On sa šance chytil a ako dovtedy 19-ročný hráč len okresnej súťaže sa postupne vypracoval až na najlepšieho strelca českej reprezentácie. V 91 zápasoch za národný tím strelil 55 gólov. (Biopler)
  • Větrovský spomína, že počas covidovej pandémie v roku 2020 sa nemal ako stretnúť s Kollerom, keďže reštaurácie boli zatvorené. Preto si spolu kúpili izbu v hoteli, kde ho presvedčil, aby o ňom nakrútil film. (Biopler)
  • Během závěrečných titulků běží scény z natáčení. (griph)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno