Reklama

Reklama

Éra samurajů: Bitva o Japonsko

(seriál)
  • USA Age of Samurai: Battle for Japan

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Bouřlivé události a neustálé boje o moc ve feudálním Japonsku 16. století ožívají v dynamických rekonstrukcích bitev s komentářem odborníků. (Netflix)

Recenze (33)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky samurajů, historie a Japonské kultury povinnost!! Age of Samurai nám vypráví mohutný příběh o sjednocení Japonska v období Sengoku, na kterém se podíleli nejznámější Daimjóy Oda Nobunaga, Iejasu Tokugawa a Toyotomi Hideyoshi. Seriál má skvělou výpravu, naturalistické brutální akční scény, na fakt, že se jedná o polo dokumentární styl, tak tu stříká krve požehnaně, ale strhne i samotný příběh, kde dojde na klasické intriky, zrady a politikaření a to vše je podané v té nejvyšší kvalitě. Velmi mě to bavilo, líbilo se mi i vysvětlení několik důležitých Japonských pojmů, je to napínavé, dostatečně informativní a potěší i dostatek akce. Netflix jede! 8/10. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Tento šesťdielny krvavý seriál je naozaj kvalitka, ktorou Netflix potešil. Najviac sa mi páči, akým spôsobom je vyrozprávaný: jasne, pomaly a zrozumitelne. Týchto mocenských, krvilačných bojov (odštartovaných Nobuganom), začínajúcich o menej významné provincie až po ovládnutie celého budúceho Japonska sa odohralo neúrekom, no tento dokument to všetko podáva prehľadne. Sem tam sa síce (ale čiste mojou nepozornosťou) stane, že počujem čosi rozprávať o Akečim, potom o nejakom Micuhideovi a zakrátko zistím že sa rozprávalo o jednej osobe (pomstiteľ menom Akeči Micuhide), preto predsa len treba dávať pozor na mená od začiatku kedy sa prvý raz spomenie nejaké meno celé. Takže opakujem, boli to moje zlyhania s pozornosťou, dokument je spracovaný naozaj ukážkovo zrozumitelne a je to aj vizuálne lákavá lahôdka. 80%. ()

Reklama

PiLgRiM 

všechny recenze uživatele

Obsahově Ve finále vcelku zkratkovitý a ne moc do hloubky jdoucí dokument, soustředící se výhradně na osudy třech nejvýznamnějších Daimjó v období Válčících států ( a výhradně jen z vojenského hlediska ). To co zpočátku formálně vypadá jako výpravné nahlédnutí do Japonska 16. Století, se záhy v rukou tvůrců změní v přehlídku drastických výjevů poprav a sebevražd, na které je kdo ví proč kladen větší důraz, než na hlubší a detailnější popis jednotlivých postav či událostí. Nemluvě ani o tom, že divák musí nabýt dojmu, že většina vyobrazených bitev ( s výjimkou Sekigahary a Nagašina ), se dle tvůrců odehrávala výhradně v lesích, což je poměrně zvláštní představa :) ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neznámá historie Země vycházejícího slunce. Shlédl jsem všechny díly a hned od prvního jsem měl dojem, že v Japonsku probíhá celé dějiny nonstop občanská válka s občasnými kafobrejky. Začínám chápat jak je možné, že dnes ti k turismům milí a úslužní Japonci mají prarodiče, kteří před šedesáti lety mučili a vypalovali po Asii vesnice. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

vzhledem k zajímavosti látky tu byl velký potenciál,ale nakonec ho Age Of Samurai naplnilo tak z poloviny.Osobně mi úplně stoprocentně nesedl formát polohraného dokumentu,což ale je ten menší problém.Větší je ten,že ač nejsem expert na Japonskou historii,nabyl jsem dojmu,že se tu dost klouže po povrchu a hodně se zjednodušuje.Vzhledem ke stopáži a ambicím nebýt psychicky vyčerpávající "nalejvárnou" je to asi pochopitelné,ale bohužel finální dojem - minimálně ten můj - to nevylepšuje...60% ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama