Reklama

Reklama

Vražda mezi mormony

(seriál)
  • USA Murder Among the Mormons
Trailer

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

V mimořádném snímku podle skutečného zločinu nabyde riskantní operace vražedných rozměrů a do základů otřese církví na celém světě. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jako jednohubka o jednom padělateli,který svůj byznys posune na nový level je to fajn.Sice by stačily dva díly a nebo jeden kratší film,ale i v tomhle formátu se to dá.Mnohem méně to každopádně funguje jako Mormonské poloPR.Ačkoliv si teď vlastně nejsem jistý jestli jim ten dokument pochlebuje a nebo z nich naopak děla trochu blbce...60% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Přehledné vyprávění, hodně podrobné. Rozuzlení - zvrat přijde v závěru druhého dílu. Třetí díl je popis pachatele sám sebou a jeho nejbližšími, jeho motivy, mnoho archivních záběrů. Mnoho inteligentních otázek. Pachatel s obětmi nemel žádný soucit. Zabit je krutě hřebíky napěchovanými v bombě s tím, že "život je nejistý a třeba by stejně zahynuly při autonehodě". ()

Reklama

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Salt lake city Utah - jedno z nejvíce mormonských měst v Americe. Stát, kde jsou lidé mormonského vyznání ve vedení města v čele se samotnou církví. Stát, kde jednoho dne v roku 1985 objeví Mark Hoffman údajně pravý "mločí dopis", který vyvrací to, že mormonská víra byla založena andělem Mormoni, který vyvolenému v lese ukázal místo, kde leží kniha zlatých desek, ale že k objevení této knihy byl vyvolený doveden bílým mlokem. Říkáte si, že je to naprostá blbost? Mormoni nevěří tomu, že by jejich počátek nestvořil anděl, ale jakýsi ještěr, což zavání čarodějnictvím.  A co když se ukáže, že ten dopis je opravdu pravý, což potvrdí i experti při analýzách a dokonce i nejlepší experti FBI? Máte v rukou dopis, který je 300 let starý a vyvrací absolutně základy mormonské víry. A to se samozřejmě církevnímu vedení nelíbí.  Jako bonus zemřou dva lidé, kteří s Markem Hoffmanem spolupracovali díky bombovému útoku, který na ně byl nastražen. A pak je tu jeden expert, který tvrdí, že dopis pravý není, i přesto všechno.  Spoiler: Mark Hoffmann je považován za jednoho z nejlepších padělatelů na světě, který svoje metody vymýšlel od 10 let.  V současné době si odpykává doživotní trest. Z krimi produkce Netflixu se jedná sice o pomalejší dokument, ale já na to koukala s otevřenou pusou. Mormoni jsou pro mě sekta, která ovládá velkou část světa, ale Markův přístup a promyšlenost mě fakt dostali.  80% ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na další hraný krimi dokument z produkce Netflixu ale místo toho jsem se dočkal pouze velice nudné poloagitačky k tomuto šílenému náboženství. Je naprosto absurdní pozorovat tázané pamětníky, kterak mluví zcela vážně o tom, že nějaký blázen před sto lety nemohl najít zlaté destičky psané Bohem uprostřed Ameriky 19.století, protože ho k nim dovedl mluvící mlok, jelikož "ve skutečnosti" ho k nim přeci dovedl anděl (...). Že tu nějaká náboženství jsou několik tisíciletí, s tím se dá žít a čekat, až se vytratí stejně jako náboženství, která jim předcházela (polyteistická náboženství starověkého Egypta, Skandinávie atd.) ale fakt, že i v dnešní době mohou vznikat nová, ještě šílenější a absurdnější už je nad moje chápání.. Takové seriály by si mohl Netflix opravdu odpustit. 1/5 ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Po naprosto nudném a nezajímavém prvním díle, přichází v druhém zcela šokující obrat, v který bych nikdy nečekal. Pak už jsem jen čuměl s otevřenou tlamou. Jeden člověk přinese nové svědectví o základech mormonské církve v podobě nalezení starého dokumentu a začíná tak spleť událostí, které vyvrcholí v tu nejhorší možnost - vraždy. Následné vyšetřování odhalí šokující realitu. První díl je opravdu takový nemastný, neslaný, nějak jsem se nemoh zakoukat. Navíc, když jde o dokument zabývající se náboženstvím, tak to už je pro mě úplně mimo. Ale vydržte do druhého a snad budete přitlučení k obrazovce jako já. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama