Reklama

Reklama

Gaia

Trailer 1

Obsahy(1)

Při sledovací misi v lese se strážce parku setká se dvěma přeživšími sledujícími postapokalyptický životní styl. Zdá se, že chlapec a jeho filozofický otec mají své vlastní náboženství a tajemný vztah k přírodě. Jejich existence má mnoho podezřelých aspektů, ale když jsou jedné noci napadeni podivnými post-lidskými bytostmi, zjistí, že v této divočině je větší hrozba. (JasonCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

honajz 

všechny recenze uživatele

A já si vždycky myslel, že Gaia je hodná matka Země, která má ráda vše živé, včetně člověka, ale ona je to vlastně mrcha zákeřná a mstivá - aspoň soudě podle tohoto filmu. A hodná je jen na někoho a jen někdy a své největší uctívače klidně nechá chcípnout. Ale jinak je to kulantně natočeno - slušná kamera, výprava, herecké výkony, atmosféra a prostředí lesa, ženská několikrát ukáže kozy (žel jednou i zadek, ale naštěstí zdálky, protože by koňský valach záviděl, ale ten zas nemá celulitidu), nu a konec, ten se dal docela čekat. Takže je to nakonec takové vlastně před postapo. :) ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Již tradičně zvedám na pět hvězd, i když film byl na suverénní čtyři, kvůli příšerně podhodnocenému hodnocení zdejších porotců. Rozhodně solidní horror, který má skvělou atmosféru, ale funguje to i jako chytrý art. Mnohovrstevnatý film, který ale není těžké pochopit nebo si interpretovat. Je zábavné ho sledovat a uvízné v paměti. Rozhodně překvapení poslední doby. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Napůl lesní monster eco horor, napůl dost bizarní art.  Náhodní kolemjdoucí to, hádám, úplně nevydýchají, o čemž svědčí už dost razantně padající hodnocení na IMDb, ale fanoušci zvláštnějších žánrovek s vlastním ksichtem by měli být spokojení. Ten film je vizuální paráda, odehrává se v přenádherném prostředí exotického jihoafrického lesa, a s těmi prapodivnými houbovými mutacemi tvůrci kouzlí vyloženě krásné záběry. Vizáž monster je rovněž skvělá, z posledních let jim může konkurovat možná tak loňský Underwater anebo pár let starý The Hallow. Co jsem tak četl, tak je jejich podoba lehce vykradená z videohry The Last of Us, ale já ji neznám, takže mi to při sledování nijak nevadilo. Nebudu lhát, v tomhle případě bych byl asi i já o něco radši za čistější, napínavou survival žánrovku, ale i tohle zpracování mi šmakovalo. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Búrská mrdna na houbách aneb Smaženice z jihoafrických lysohlávek je poměrně atmosférický a krásně nasnímaný ekoteroristicko mykologický průvodce kapskými halucinogeny, propůjčující zcela nový význam výrazu „zhoubovatět“, a mnohem lépe vstřebatelný s kapkou psilocybinu v oběhu, protože jinak jí budete furt čumět na kozy a vystydnou vám halušky. Tedy aspoň do doby, dokud pipinka od těch prvobytně pospolných Piláta s Ušákem nechytne ty mykózy a nezačne kompostovatět. Poté na ní již budou mlsně čumět jen milovníci hlívy ústřičné a ostatní se mohou konečně soustředit na vyfetovaný děj. Akorát to pak hned skončí, a to prvo- i druhoplánově debilním antikonzumeristickým manifestem, u kterého by se Gréta dozajista lačně ukojila makrelou, chcíplou v ropné sqrně. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ekologické posolstvo má Gaia viac než zrozumiteľné. Ale film ako taký? Artový Bažináč? Vizuálne veľmi pekne urobené, tvorcovia si v tomto smere dali naozaj záležať, ale čo sa týka strašidelnosti predsa len skôr na úrovni Sněhurka a lovec. Teda nejaké zásadné hororové vyznenie nečakajte. Chýbala tomu komplikovanejšia zápletka a hlavne vyšší stupeň tajomnosti a temnosti. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen v lese Tsitsikamma v Jižní Africe. (JasonCZ)

Reklama

Reklama