Reklama

Reklama

Sir Alex Ferguson: Nikdy se nevzdej

  • Velká Británie Sir Alex Ferguson: Never Give In (více)
Trailer
Velká Británie, 2021, 130 min (Alternativní 109 min)

Dokument zachycuje osobní i profesní život jednoho z nejlepších manažerů a trenérů fotbalové historie, Sira Alexe Fergusona. Film režírovaný Fergusonovým synem Jasonem vyzdvihuje některé z nejdůležitějších a nejúspěšnějších okamžiků jeho šestadvacetiletého působení v čele klubu Manchester United. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Alex Ferguson je opravdový (rudý) ďábel, proto ho bůh do svého ráje ještě nechtěl a vyhradil mu tu na zemi, mezi námi obyčejnými smrtelníky, další čas (přestože šance na přežití po krvácení do mozku byly pouze 20 % (což je pořád víc, než že Arsenal vyhraje ligu)). Dokument, ze kterého budou mít hlavně fans United husí kůži, dokument, jenž jim připomene, jak moc výjimečnému klubu fandí (což je něco, co nám fans City nebo Chelsea závidí, ač to nepřiznají). A právě na této výjimečnosti se největším dílem podílem Sir Alex Ferguson, fotbalový manažer, který změnil svět fotbalu jednou provždy. "Football, bloody hell." ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ani zďaleka nie som fanúšik Manchestru United, ale žuvačkár Freguson je rozhodne jeden z najlepších trénerov histórie, ak nie nejlepší vôbec. Tento dlhší dokument je výborným prierezom celej jeho kariéry od čias trénovania FC Aberdeenu, ktorý dokázal šokovať Európu. Už vtedy sa vedelo, že sa zrodil výnimočný kouč. Jeho osobné výpovede a pohľady do zákulisia dávajú dokumentu nádych ešte väčšej dramatičnosti. Z finále Ligy majstrov Bayern - Man Utd. musí mať husiu kožu naozaj každý. ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Rozprávanie toho najlepšieho vo svojom obore o motiváciách, krokoch a kľúčoch k tomu, ako sa mu podarilo byť úspešný. Skvele zostrihaný dokument, ktorý pohltí nielen fanúšikov Aberdeenu a ManUnited, ale každého, kto má vášeň pre futbal. Nikdy sa nevzdávaj! SAF zdieľa myšlienky, ktoré majú presah ďaleko za hranice futbalu. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Jedno je důležité zmínit, a to, že Sir Alex Ferguson je naprosto po zásluze nazýván "nejlepším manažerem všech dob". V tomhle dokumentu zaujmou především začátky coby hráče v Rangers a poté jako kouč Aberdeenu, o kterých už tolik fanoušků vůbec neví nebo nezná detaily, které se tady dozví, kamera a styl vyprávění člověka zaujme a když do toho přidáme raritní záběry, ať už známých či neznámých momentů, tak mi z toho vychází fakt, že se jedná o jednu z nejlepších dokumentárních biografií z fotbalového prostředí vůbec. Jediné, co trochu zklame je absence pozdějších úspěchů s takřka pokračující legendární sestavou (končí se Ligou mistrů 1999 proti Bayernu), ale to přejdete. A ze samotného ukončení na stadionu, kdy speaker vítá Fergieho zpátky a u toho zopakovává všechny vyhrané trofeje jsem měl husinu až víte kde. Krása. 5* ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl zapřisáhlý fanoušek ManU, ale éru Alexe Fergusona jsem zažil a partu kolem Cantony, Keana a později Beckhama, Giggse, Colea a Schmeichela jsem registroval a při památném finále proti Bayernu jsem jim moc fandil. Skvělý dokument...dodnes se ManU z jeho odchodu nevzpamatovali. Zopakovat takový úspěch na Britských ostrovech se asi jen tak nějakému manažerovi nepovede...skoro bych si tipl, že už nikdy... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Roy Keane, coby bývalý hráč Manchesteru United, odmítl být součástí tohoto filmu. (TheSpearCZ)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama