Reklama

Reklama

A Reckless Romeo

Krátkometrážní / Komedie
USA, 1917, 23 min

Recenze (5)

Radko 

všechny recenze uživatele

Tlstý muž (Fatty Arbuckle) príde opitý v noci o tretej domov. Zobudí manželku a po pár opileckých gagoch zaspí oblečený v plnej vani. Nasledujúci deň ide do parku, kde flirtuje so slečnami. Nakoniec od frajera jednej z nich dostane tlsťoch po papuli. Doma vysvetľuje žene, že monokel je dôsledkom bitky, počas ktorej chránil okradnutého slepého verklikára.* Nakoniec ide tučko so ženou a svokrou do kina, kde príde k nepríjemnú odhaleniu. Na poslednú chvíľu sa hlavnému hrdinovi darí vyhnúť sľubovanému domácemu peklu. Nie príliš smiešna komédia, skôr zdĺhavo/trapno/trpká. Fattymu Arbucklovi v hlavnej úlohe nepomáha ani všemožné grimasenie. Vydarená je scéna vo vani. *(poznámka):Ad Iggy: podľa tituliek práve slepého verklikára hrá Buster Keaton. Niet dôvodu neveriť titulkom. Je pravda,že Buster Keaton v epizódnej roličke je len ťažko identifikovateľný. Na sebe má totiž slnečné okuliare a vlnenú šatku okolo hlavy, okolo tela tiež nejakú deku a na hrudi tabuľku s nápisom: "Please help the blind.". ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Tato groteska s Fattym Arbucklem a Alem St. Johnem byla dlouho považována za ztracenou, než byla roku 1998 v Norsku objevena dochovaná kopie. Filmoví vědci se dlouho domnívali, že ve filmu hrál i Buster Keaton, ovšem z jediné dnes dostupné kopie se zdá, že nikoliv. Film zřejmě vznikl ještě před jeho příchodem do skupiny kolem Fattyho Arbucklea. V první části grotesky se opilý Fatty vrací „neslyšně“ domů pozdě v noci, po drobných peripetiích ulehne do vany a ráno z ní jakoby nic zase vstane (to by se určitě líbilo Petru Královi! - stejně jako Fatty zapalující si doutník telefonním sluchátkem a následné bafání kouře á la lokomotiva), se ženou se udobří, i když jen naoko, jak dokazuje jeho mrknutí do kamery, a vydá se s rodinou na ranní procházku do parku. Tam se Fatty neubrání „nevinnému“ flirtování s kolemjdoucími dámami, za což dostane nabančeno od Ala St. Johna. Své ženě podá poněkud jiné vysvětlení zahrnující pomáhání okradenému slepci atd. Naneštěstí večer v kině vyjde pravda najevo a Fattymu nezbyde než se uchýlit k tomu nejzazšímu možnému řešení. (Tutéž grotesku jsem viděl také pod názvem A Creampuff Romance (1916), tak nevím, jestli došlo někde k omylu, nebo pouze k znovuvydání pod jiným názvem.) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Klasický prístup k nemej groteske a dá sa povedať, že Arbuckle tu predvádza mierne nadpriemerný výkon, čo sa týka jeho sólových snímkov. Gagy sa síce opierajú väčšinou o súboje, ale sú svižné a drsné. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Ehm... když už, tak to byl spíš donchuán. Na pár místech jsem se zasmál, ale jinak to byla groteska dost primitivní a hóóódně zastaralá. Nepomohlo ani to, že byla krátká. // 24% (je mi líto). ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Fatty jako chlapík, který neustále cvičí na manželčiny nervy do chvíle, než je parádně usvědčen. Nejdříve se opije a usne ve vaně, pak flirtuje na rodinné procházce, což se nelíbí jednomu z nápadníků a nakonec vezme manželku do kina na film, kde nevědomky hraje hlavní roli. Několik scének je opravdu zábavných, ale Fatty uměl mnohem lepší gagy. ()

Reklama

Reklama