Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Alenka v říši přízraků

Alenka v říši přízraků

15.12.2007 Autor Cervenak
To snad napadne každého v souvislosti s plány Tima Burtona natočit adaptaci slavné pohádkové knížky Lewise Carrolla. Za týden má světovou premiéru hororový muzikál Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (ze zámoří zní nadšené halekání kritiků, věštících filmu dokonce oscarovou budoucnost) a Burton se v rámci tradiční strategie reklamní kampaň na aktuální snímek přiživme zprávami o tom příštím rozpovídal o projektu Alice in Wonderland. Scénář napsala Linda Woolverton, stojící třeba za disneyovkou Kráska a zvíře, takže o nějaké dospělejší, temnější či dokonce hororovější překrucování zjevně nepůjde. Burton sám přiznává, že chce zůstat věrný předloze a natočit rodinný film ve stylu Karlíka. Jedním dechem však dodává: Knížka je tak surrealistická! Nikdy jsem neviděl filmovou adaptaci, která by to dostatečně zachytila. Pokusit se věrně zachytit Carrollovu nespoutanou představivost na filmovém plátně, to je pro mě velká výzva. Burton bude film i sám produkovat, natáčet se začne nejpozději na konci zimy a má se jednat o kombinaci živé herecké akce a digitální animace s použitím technologie performance-capture (aktuálně k vidění v Beowulfovi).

Reklama

Související novinky

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

24.04.2024

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

02.02.2024

Režisér Tim Burton se v současnosti plně věnuje postprodukčním pracím na svém nejnovějším snímku Beetlejuice Beetlejuice, jenž by měl vzít světová kina útokem letos v září, nicméně ani toto pracovní… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Vřískot opouští i Jenna Ortega

Vřískot opouští i Jenna Ortega

22.11.2023

Ne, nevidíte dvojmo. Obsazení sedmého Vřískotu skutečně odpadává rychleji, než kdyby herečky likvidoval samotný zabiják Ghostface. Pouhých několik hodin po zprávách, že populární hororovou sérii po… (více)

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

06.06.2023

Právě v těchto dnech probíhá ve Velké Británii natáčení nejnovějšího snímku populárního amerického režiséra Tima Burtona a zároveň pokračování jednoho z jeho raných děl po více než 35 letech,… (více)

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023 Reklama

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Budoucnost Ezry Millera v ohrožení

Budoucnost Ezry Millera v ohrožení

07.04.2022

Will Smith není jediný, kdo se v těchto dnech dostal do hledáčku studií v Hollywoodu v tom špatném slova smyslu. Po svém zatčení na Havaji a dalších zprávách o agresivním, a dokonce i násilném… (více)

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

dnes

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

včera

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Reklama

Reklama