Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Der Film 4 a jeho zajímaví hosté

Der Film 4 a jeho zajímaví hosté

20.09.2009 Autor Bart
Letošní ročník festivalu německy mluvených filmů Der Film 4, který se koná v pražských kinech Světozor a Aero ve dnech 1. - 7. 10. 2009 a brněnském kině Art ve dnech 8. - 11. 10. 2009, představí svým divákům kromě bohaté filmové skladby i zajímavé hosty.

Program festivalu je i letos rozdělen do 5 sekcí: „Der Film Spezi“, „Die Doku“, „Retrospektiva Josefa Hadera“, „20 let poté“ a „DEFA: Paralelní svět ve filmu“. O slavnostní zahájení se postará komorní psychologické drama V zimě to bude rok Oscarem oceněné režisérky Caroline Link (na fotografii). Tvůrkyně, která zaujala Americkou filmovou akademii velkofilmem Nikde v Africe, přijede svůj nový opus s vynikajícím hereckým obsazením – Josef Bierbichler a Corinna Harfouch - do Prahy představit osobně.

Festivalovou sekci Retrospektiva Josefa Hadera doplní přítomnost předního rakouského producenta Dannyho Krausze, jenž stojí za všemi prezentovanými Haderovými snímky. Danny Krausz se mimo jiné producentsky podílel na českém filmu Želary. U nás nepříliš známou, ale o to temnější část německé historie a praktiky německé komunistické státní bezpečnosti Stasi zachytil režisér Stefan Weinert. I on svůj dokumentární snímek Čelem ke zdi na festivalu Der Film uvede osobně. Stefan Weinert je v případě tohoto filmu zároveň autorem scénáře i producentem.

U příležitosti české projekce dalšího filmu připomínajícího 20. výroční pádu železné opony přivítá festivalové publikum hned dva hosty: režisérku Christiane Büchner a producenta Tobiase Büchnera. Aktuální švýcarskou kinematografii bude v Praze reprezentovat režisérka Sarah Derendinger, která přiváží svůj poslední dokumentární snímek Rodinné setkání s protagonistou, slavným divadelním režisérem Christophem Marthalerem. Výčet umělců doplňuje Eva Hubert, zástupkyně Filmové nadace na podporu kinematografie Hamburk - Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein.

Detailní informace o jednotlivých hostech a především titulech letošního ročníku festivalu Der Film naleznete na www.derfilm.cz. Vstupenky na jednotlivé projekce jsou již v prodeji.

Reklama

Související novinky

Jan Tříska (1936 - 2017)

Jan Tříska (1936 - 2017)

25.09.2017

Po nešťastném pádu z Karlova mostu zemřel ve věku osmdesáti let herec Jan Tříska, celoživotní oblíbený představitel shakespearovských rolí. Jeho touha stát se tanečníkem vzala za své, když mladého… (více)

Festival Das Filmfest chystá filmové hody

Festival Das Filmfest chystá filmové hody

19.10.2015

Historicky první zpracování Stokerova Draculy, jeden z nejstarších evropských zvukových filmů, snímek oscarového Michaela Hanekeho, nejnovější film z dílny kultovního Fatiha Akina Šrám či vizuálně… (více)

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

16.06.2012

V sobotních ranních hodinách zemřela v Praze ve věku 87 let herečka Jaroslava Adamová. Začínala jako statistka v Národním divadle a divadle Větrník už za studií na konzervatoři, kde absolvovala v… (více)

Švankmajer letos na Oscary nedosáhne

Švankmajer letos na Oscary nedosáhne

18.01.2007

Americká filmová akademie už oznámila užší výběr pro nominace na Oscara v kategorii Nejlepší cizojazyčný film. Z šedesáti tří filmů vybrala devět titulů, které se ještě poperou o místo v nominační… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

dnes

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

včera

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Reklama

Reklama