Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Barbie a Oppenheimer dobývají americká kina

Barbie a Oppenheimer dobývají americká kina

13.07.2023 Autor Goldbeater

Už přibližně za týden nás čeká na velkém plátně velká filmová nálož, do našich kin totiž ve čtvrtek 20. července vstoupí dva velmi očekávané snímky, jimiž jsou Barbie režisérky Grety Gerwig a tříhodinový Oppenheimer v režii Christophera Nolana. V USA čeká oba filmy začátek kinodistribuce o den později než u nás, tedy 21. července, a zatímco by se mohlo zdát, že uvedení obou děl ve stejný den musí být z hlediska tržeb pro jednoho z nich, či rovnou pro oba poměrně problematické, zvlášť když v kinech bude stále čerstvě řádit i agent Ethan Hunt díky sedmé Mission: Impossible, ve Spojených státech tahle shoda dvou velkých premiér v jeden den zapříčinila poměrně zajímavý fenomén. Ten by se dal nazvat zkráceně jako „Barbenheimer“ a kromě toho, že v posledních dnech zaplnil internet vtipnými kolážemi, zapříčinil i poměrně zajímavý efekt právě v rámci prodeje lístků do kina.

 

Podle informací největšího amerického řetězce kin AMC se totiž objevuje čím dál tím větší počet diváků, kteří si v předprodeji zakoupili vstupenky na oba filmy přímo za sebou. Podle všeho už více než dvacet tisíc zákazníků zařazených do věrnostního programu kin AMC projevilo zájem o tento prakticky pětihodinový double-feature, který kombinuje devastující příběh strůjce první jaderné bomby a komediální dobrodružství Barbie a Kena. Zájem diváků navíc v posledních dnech stále roste a řetězec AMC dokonce v reakci na tento fenomén poupravil plánovaný program svých kin, aby pro filmové fanoušky připravil více časových možností, jak se na tento specifický filmový dvoják dostat.

 

Jak se tenhle fenomén podepíše na konečných tržbách obou snímků bude ještě zajímavé sledovat, nicméně podle předběžně kalkulovaných odhadů na základě zakoupených vstupenek v předprodeji by mohla Barbie na tržbách shromáždit během svého premiérového víkendu mezi 80 až 100 miliony dolarů, zatímco Oppenheimerovi je přisuzován vlažnější, přibližně poloviční otvírák za nějakých 40 až 50 milionů dolarů. Jaká však bude nakonec realita a který z filmů bude třeba mít v kinech lepší a trvalejší dojezd, se budeme muset nechat nakonec překvapit. První reakce na obě díla jsou nicméně velmi nadšené, filmový fanoušci by si tedy na velkém plátně zřejmě neměli nechat ujít ani jedno z nich.

 

Dovolíme si ještě připomenout, že oba filmy budete moci zhlédnout i v rámci programu našeho blížícího se 12. Filmového víkendu ČSFD v boskovickém letním kině. Bombastický Oppenheimer bude náš letošní „Filmáč“ otevírat v pátek 4. srpna a projekci dobrodružné komedie Barbie následující večer dokonce přijde uvést opravdová česká barbie Gabriella Jiráčková. Rozhodně je na co se těšit!

Reklama

Související novinky

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

14.04.2024

Ve čtvrtek 11. dubna proběhla v kinosále UGC Normandie v Paříži tisková konference ku příležitosti zveřejnění oficiálního výběru v rámci programu nadcházejícího 77. ročníku Filmového festivalu v… (více)

George Lucas dostane čestné ocenění v Cannes

George Lucas dostane čestné ocenění v Cannes

10.04.2024

Legendární americký režisér, scenárista a producent George Lucas letos bude jedním z recipientů čestné Zlaté palmy Filmového festivalu v Cannes. Stane se tak 25. května během zakončovacího… (více)

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

24.02.2024

V pátek 23. února 2024 proběhl v pařížské koncertní síni Olympia slavnostní ceremoniál 49. ročníku předávání cen francouzské Akademie filmových umění a technik (Académie des Arts et Techniques du… (více)

77. ročník cen BAFTA - výsledky

77. ročník cen BAFTA - výsledky

19.02.2024

V neděli 18. února 2024 proběhl v Royal Festival Hall v londýnském Southbank Centre 77. ročník předávání prestižních cen Britské akademie filmových a televizních umění (BAFTA), během nějž byla… (více)

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

05.02.2024

Začněme tím podstatnějším. Za pár týdnů se všichni budeme nadšeně kochat obřími červy ve druhém díle Duny, který zadaptuje zbytek první knihy od Franka Herberta. Sága z pera slavného spisovatele ale… (více)

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

29. Critics' Choice Awards - výsledky

29. Critics' Choice Awards - výsledky

14.01.2024

V neděli 14. ledna byly v kalifornské Santa Monice uděleny ceny Critics' Choice Awards tradičně vyzdvihující výjimečné tvůrčí výkony a filmové počiny uplynulého roku. Toto ocenění je zároveň po… (více)

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

08.01.2024

Večer v neděli 7. ledna proběhl v kalifornských Beverly Hills 81. ročník předávání cen Zlatý glóbus. Moderátorem ceremoniálu byl komik Jo Koy a jeho přímý přenos vysílala ve Spojených státech… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

29.04.2024

Na letošní ročník, který probíhal od 18. do 23. dubna, přijeli skladatelé Jesper Kyd (hra Assassin’s Creed), John Debney (Iron Man 2, Největší showman), oscarový skladatel Mychael Danna (Pí a jeho… (více)

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Reklama

Reklama