Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

26.02.2024 Autor Jokolo

Loňské stávky se nějak podepsaly snad na každém natáčení. A čím větší produkce, tím více studia pravděpodobně krvácela, když se práce na filmu zastavily. Své o tom ví Ridley Scott, který loni na Maltě natáčel druhého Gladiátora, jenž je už několik týdnů celý dotočen. Plánovaný rozpočet sandálového filmu se původně měl motat okolo 165 milionů dolarů, což je na biják podobných rozměrů adekvátní částka, za kterou se dá pořídit pěkná muzika. Dá se odhadovat, že plus minus pár desítek milionů stál tolik i loňský Scottův Napoleon, jenž působil jaksepatří velkolepě. To, že se pak rozpočet o nějakou tu korunku překročí, je věc normální. Blbé je, když se cifra téměř zdvojnásobí. Což se údajně u pokračování tohoto kultu stalo.

 

Rozpočet se měl totiž údajně vyšplhat až na kolosálních 310 milionů dolarů, což je částka, za kterou se pořizují opravdu jen ty největší blockbustery typu Avengers: Endgame. Střízlivější odhady pak míří směrem ke čtvrtce miliardy dolarů, což je pořád obří částka. První gladiátorský snímek stál na přelomu tisíciletí 103 milionů dolarů, což by bylo s nějakou tou inflací dnešních zhruba 188 milionů. I v tomto srovnání pak udávané odhady rozpočtu působí přehnaně. Částečně samozřejmě na vině budou stávky, neboť Ridley je megaloman, který se nebojí velkých davových scén na obřích setech. A když se takto velký set postaví, zaplatí se komparzisté, a pak se na vše několik týdnů práší, pravděpodobně to nějaký peníz stojí. Okolo natáčení však koluje mnoho zvěstí, které neukazují na příliš pohodovou atmosféru na place. 

 

Produkce prý byla poměrně zmatečná a špatně řízená. V červenci například došlo k vážnému popálení u čtyř kaskadérů, kteří skončili v nemocnici. S natáčením pak měla problémy i organizace PETA, jež se zabývá právy zvířat a měla důvodné obavy o to, jak se během tvorby filmu s němými tvářemi zachází. A komparzisté, jichž tu byly stovky, pak měli být bez vlastního souhlasu skenováni pro potřeby umělé inteligence, aby mohly jejich tváře být využity pro velké davové scény. Nemusí to samozřejmě znamenat, že bychom dostali špatný film. Nepříjemné zprávy z placu ale málokdy přinesou něco dobrého. Letos v listopadu každopádně uvidíme, jak to dopadne. Po uvedení by se Scott měl vrhnout na životopisný snímek o skupině Bee Gees, tam už si snad ten rozpočet pohlídá.

 

Ve filmu si hlavní roli Lucia z prvního filmu zahraje Paul Mescal, v dalších rolích se pak objeví například Denzel Washington, Fred Hechinger, vrátí se Connie Nielsen a jak jim to spolu bude fungovat ve Fantastické čtyřce nám předvedou Pedro Pascal a Joseph Quinn. Pokud jsou zprávy o nabobtnalém rozpočtu pravdivé, bude se muset jednat o obrovský hit sahající k tržbám okolo 700-800 milionů dolarů, aby si na sebe vydělal. Tak uvidíme, jak se mu to podaří. 

Reklama

Související novinky

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

19.04.2024

Od roku 2022, kdy Steven Spielberg představil fandům svůj Zlatým Glóbem ověnčený osobní film Fabelmanovi, jsme moc netušili, k čemu se chce jeden z nejslavnějších režisérů všech dob příště… (více)

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Co si nenechat ujít na festivalu Pragueshorts?

Co si nenechat ujít na festivalu Pragueshorts?

27.02.2024 Reklama

Ve středu 28. 2. vypukne 18. ročník Mezinárodního festivalu krátkých filmů Pragueshorts Film Festival, organizovaného každoročně pod hlavičkou MFF Karlovy Vary. Na ty nejlepší krátké filmy z Česka i… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Ridley Scott bude režírovat bombastickou povídku

Ridley Scott bude režírovat bombastickou povídku

15.12.2023

Zatímco jiní v jeho věku řeší nejšetrnější pleny, Ridley Scott si ke svým sedmaosmdesátým narozeninám nadělí další režijní počin. Tahle legenda se totiž rozhodla, že nepoleví v každoročním nadělování… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Reklama

Reklama