Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024 Autor Jokolo

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto oznamovací a rušící peripetie dovedeny v roce 2022, když J. J. Abrams na setkání s investory s velkou pompou avizoval, že se čtvrtý díl již brzy dostane před kamery, aniž by o tom kdokoliv z herců vůbec tušil, a v reálu se samozřejmě nepohnulo nic. Mezitím se oblíbený svět rozrůstal na malých obrazovkách, zejména skrze úspěšný seriál Star Trek: Picard. Parta kolem Chrise Pinea jako kapitána Kirka však měla dlouho smůlu, chvílemi se totiž mluvilo o tom, že překážkou pro čtvrtý díl jsou jejich platové požadavky. Teď to ale vypadá, že se věci okolo dalšího filmu dávají do pohybu. 

 

Dle serveru Variety byl totiž pro sepsání scénáře čtvrtého filmu najat scenárista Steve Yockey. Ten má na kontě hlavně sérii Letuška s Kaley Cuoco (Teorie velkého třesku). Jeho snímek by pak měl být posledním filmem z této série, který by měl završit cestu všech hlavních postav. Vrátit by se tak samozřejmě měli Chris Pine (Dungeons & Dragons: Čest zlodějů), Zachary Quinto (Snowden), Zoe Saldana (Avatar: The Way of Water), Karl Urban (Banda), John Cho (Zahulíme, uvidíme) i Simon Pegg (Mission: Impossible Odplata - První část). Dříve se spekulovalo o tom, že by se do role otce Kirka vrátil i Chris Hemsworth, který se v sérii krátce objevil ještě před svým hvězdným průlomem jako Thor, tento nápad byl ale prý smeten ze stolu a na scénáři se pracuje od začátku. 

 

Scenárista je fajn, snímek ale samozřejmě potřebuje i režiséra, jenž zatím známý není. Dříve byl s filmem spojován Matt Shakman (WandaVision), ten se ale stihl již upsat marvelovské Fantastické čtyřce. Cesta na plátna tak bude ještě dlouhá, výběr scenáristy ale svědčí o tom, že se film opravdu hýbe kupředu. Nejde navíc o jediný biják z tohoto světa, jehož bychom se měli dočkat. Paralelně totiž vzniká film z pera Setha Grahame-Smithe (Abraham Lincoln: Lovec upírů), jenž bude režírovat Toby Haynes (Andor). Ten by se měl odehrávat v témže světě, nicméně několik dekád před dobrodružstvími kapitána Kirka a jeho posádky. Tak snad se trekkies dočkají zakončení oblíbené ságy.

Reklama

Související novinky

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

14.04.2024

Ve čtvrtek 11. dubna proběhla v kinosále UGC Normandie v Paříži tisková konference ku příležitosti zveřejnění oficiálního výběru v rámci programu nadcházejícího 77. ročníku Filmového festivalu v… (více)

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

26.02.2024

Loňské stávky se nějak podepsaly snad na každém natáčení. A čím větší produkce, tím více studia pravděpodobně krvácela, když se práce na filmu zastavily. Své o tom ví Ridley Scott, který loni na… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023 Reklama

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Lord of the Rings - The Two Towers in Concert

Lord of the Rings - The Two Towers in Concert

03.08.2023 Reklama

Po obrovském diváckém zájmu o uvedení prvního dílu v prosinci 2022, uvádí JV Classics pokračování epické fantasy trilogie Pán prstenů: Dvě věže. Představení velkolepé projekce za doprovodu 230 členů… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Reklama

Reklama