foto

Joe Simon

  • nar. 11.10.1913
    Rochester, New York, USA
  • zem. 14.12.2011 (98 let)
    Manhattan, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Zajímavosti o tvůrci (3)

  • - Spisovatel Joe Simon přišel s konceptem Kapitána Ameriky již roku 1940, kdy začal psát příběh superhrdiny nazvaného Super American. Toto jméno brzy změnil na nynější Captain America. První číslo komiksu bylo v USA vydáno v březnu 1941 v nakladatelství Timely Comics. Ožehavá tématika války přinesla velký komerční úspěch. Ve třetím čísle se k projektu připojil Stan Lee a vytvořil pro Kapitána Ameriku jeho typický štít, který používá i jako zbraň. (Stoka)

  • - Spolu s kolegom Jackom Kirbym stvorili postavu Captain America. (Da_reba)

  • Captain America: První Avenger (2011)

    - Spisovatel Joe Simon přišel s konceptem Kapitána Ameriky již roku 1940, kdy rozepsal příběh superhrdiny nazvaného Super American, toto jméno však brzy změnil na nynější. (Danny F.)

Spisovatelská filmografie

Filmy

2016 Captain America: Občanská válka - komiks
2014 Captain America: Návrat prvního Avengera - kniha
2011 Captain America: První Avenger - kniha
1973 3 dev adam - komiks

TV seriály

2010 Avengers: Nejmocnější hrdinové světa (TV seriál) - kniha
1966 Captain America (TV seriál) - komiks

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace