foto

Ivo Miko

  • nar. 1978
    Sabinov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ivo Miko sa narodil v roku 1978 v Sabinove. Po absolvovaní Fakulty telesnej výchovy a športu v Bratislave sa dal na filmovú dráhu a začal študovať na Filmovej a televíznej fakulte VŠMU v Bratislave, odbor kamera a fotografia. V roku 2013 ukončil doktorandské štúdium na VŠMU.

Už počas štúdia spolupracoval s Romanom Fábianom na filmoch Cudzinec (2008) a Veľké pranie (2007), ktoré získalo cenu za najlepší hraný film na študentskom festivale Áčko. Za absolventský film Lukáša Hanuláka Otec (2009) získal cenu za kameru na festivale Áčko a film taktiež vyhral hlavnú cenu za najlepší film na 39. Filmovom festivale Sehsuchte v Potsdame, v Nemecku. Film Romana Fábiana Ja som baník, kto je viac? (2012) získal viacero ocenení na festivale Áčko a taktiež cenu za kameru. Táto snímka bola ocenená aj na podujatí Kamera 2013, v sekcii študentských filmov. S Petrom Begányim spolupracoval na projektoch Ja som bulvár (2008), Osemašesťdesiatnik (2009) a tiež na celovečernom dokumente Erotic Nation (2009). Ako druhý kameraman sa podieľal na hranom filme Výstava (2013), ocenenom na festivale Fébio Fest a hlavnú cenu dostal aj na festivale Emira Kusturicu v Kustendorfe. S Mirom Remom spolupracoval na dokumentárnych filmoch Comeback (2014), Pohoda (2011) a Vrbovský veter (2014).

Po škole aj počas štúdia pracoval aj na viacerých televíznych projektoch – Prvé oddelenie, Aféry, Najväčšie kriminálne prípady Slovenska, Najväčšie tragédie Slovenska či Kolonáda. Road movie Stanko (2015) Rasťa Boroša je jeho hraným debutom. V súčasnosti sa živí ako kameraman na voľnej nohe.

Ivco

Kameramanská filmografie

Filmy

2016 Stanko
2015 You are here
2012 Já jsem horník, kdo je víc? (studentský film)
2011 Jantárová cesta (studentský film)
2009 Otec (studentský film)

TV seriály

2010 Aféry (TV seriál)
Sex na antuke (S01E11)
Schodisko mileniek (S01E09)
Manžel spí z dcérou (S01E08)
2009 Jak jsem přežil (TV seriál)
Stratený (E03)
První oddělení (TV seriál)

Dokumentární

2017 Martin Ťapák
2016 Cooltúra
2014 Comeback
Návrat do horiaceho domu
Vrbovský veter
2013 Báňský chlebíček
2012 Absolventi: Svoboda není zadarmo
2011 Děvínský masakr
Pohoda
Slovenské kino (TV seriál)
2009 Erotic Nation
Osemašesťdesiatnik (TV film)
2008 Ja som bulvár
2004 Od začátku ku koncu, od konca ku začátku (studentský film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace