foto

Anja Kruse

  • nar. 5.8.1956 (62 let)
    Essen, Severní Porýní-Vestfálsko, Západní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Anja Kruse je nemecká herečka, narodená 5.8.1956 v Essene, ako dcéra podnikateľa.

Po maturite navštevovala hereckú školu v Essene. Svoje prvé angažmán získala v rokoch 1979/80 v mestskom divadle v Münsteri. V rokoch 1980 – 1983 hrala v divadle Thalia v Hamburgu, Štátnom divadle v Oldenburgu, Hudobnom divadle v Gelsenkirchene a v Theater des Westens v Berlíne. Popri svojej úspešnej divadelnej kariére natočila v roku 1981 svoj prvý kinofilm Die weiße Rose od Michaela Verhoevena. V roku 1984 dostala svoju prvú televíznu úlohu v seriáli televízie ZDF – Die schöne Wilhelmine. V tom istom roku získala ocenenie Die Goldene Kamera v kategórii Objav roka. Nasledovali ďalšie televízne filmy, ako Das Traumschiff, Die Schwarzwaldklinik, Forsthaus Falkenau či Der Alte.

Do roku 1989 žila Anja vo Viedni, po boku operetného herca Heinza Hellberga. V roku 1992 sa pri natáčaní filmu zoznámila s francúzskym režisérom Jeanom Louisom Danielom a nasledovala ho do Paríža. Pár sa vzal v roku 1995 a žil v Normandii v dome na vidieku, pokiaľ sa nerozviedol. V rokoch 2004 – 2010 nasledoval vzťah s rakúskym televíznym producentom Norbertom Blechom. Momentálne žije v južnom Francúzsku, v blízkosti Cannes a v Salzburgu.

Monika "monalisa69" C.

Herecká filmografie

Filmy

2018 A Rose in Winter
2016 Radio Heimat - Damals war auch scheiße!
2013 Wir haben gar kein' Trauschein (TV film)
2012 Wilsberg - Halbstark (TV film)
2010 The Gardener of God
2009 Da wo wir zu Hause sind (TV film)
Johanna (TV film)
2008 Smrt v horách
2007 Da wo die Freundschaft zählt (TV film)
Inga Lindström: Víkend v Söderholmu (TV film)
Legenda o upírech
2006 Cornwallská romance (TV film)
Da wo es noch Treue gibt (TV film)
Hotel snů: Seychely (TV film)
2005 Dr. Sommerfeld - Alte Träume, neue Liebe (TV film)
Dr. Sommerfeld - Zwischen allen Stühlen (TV film)
Floridaträume (TV film)
Tam, kde bijí srdce (TV film)
Tam, kde začíná štěstí (TV film)
2004 Tam, kde máme domov (TV film)
Utta Danella: Měsíc na jezeře (TV film)
Weißblaue Wintergeschichten (TV film)
2003 Láska, láska, láska (TV film)
Soraja (TV film)
Tam, kde bydlí láska (TV film)
2002 Hra osudu (TV film)
Křišťálová princezna (TV film)
Loď snů - Zambie (TV film)
2001 Jetzt bin ich dran, Liebling! (TV film)
2000 22
Eine Liebe auf Mallorca 2 (TV film)
L'île bleue (TV film)
Rosamunde Pilcherová: Rozervaná srdce (TV film)
Tajemné výstřely
Tam někde v horách (TV film)
1999 Die Sternbergs - Ärzte, Brüder, Leidenschaften (TV film)
Eine Liebe auf Mallorca (TV film)
Sieben Tage bis zum Glück (TV film)
1998 Fröhliche Chaoten (TV film)
1997 Ta nejlepší vyhrává (TV film)
Čtvrtý král (TV film)
1996 Helden haben's schwer (TV film)
Sestřička a princ ze snů (TV film)
Tisíceré díky, Willy Wuffe (TV film)
1995 Das Traumschiff - Tasmanien (TV film)
Ils n'ont pas 20 ans (TV film)
Touha po pomstě (TV film)
1994 Dark Desires: Thelma (TV film)
1993 Moscacieca (TV film)
1991 Das größte Fest des Jahres - Weihnachten bei unseren Fernsehfamilien (TV film)
1989 Giovanni oder die Fährte der Frauen (TV film)
1988 Schloß Königswald
1986 Das Traumschiff - Thailand (TV film)
Maria Stuart (TV film)
Wanderungen durch die Mark Brandenburg (TV film)
1985 Dva nosáči a video
Sylter Novelle (TV film)
1984 Das Traumschiff - Der Heiratsschwindler/Frau Schliemann und das Abenteuer/Der Kinderfeind (TV film)
1982 Bílá růže
Schwarz-Rot-Gold - Unser Land (TV film)
1981 Fahrt nach Schlangenbad, Die (TV film)
Flucht aus London (TV film)
1979 Der Maulkorb (divadelní záznam)

TV seriály

2009 Vteřiny před vraždou (TV seriál)
2004 Das Traumhotel (TV seriál)
2000 Utta Danella (TV seriál)
1999 Die Sternbergs - Ärzte, Brüder, Leidenschaften (TV seriál)
1997 Tam, kde vychází slunce (TV seriál)
1996 Klinika pod palmami (TV seriál)
1995 Wilsberg (TV seriál)
1993 Rosamunde Pilcher (TV seriál)
1992 Dlouhá cesta Lukáše B. (TV seriál)
Glückliche Reise (TV seriál)
1991 Dobrodruzi z Rio Verde (TV seriál)
1990 Wenn das die Nachbarn wüßten (TV seriál)
1989 Hájovna Falkenau (TV seriál)
1987 Die Schwarzwaldklinik (TV seriál)
Udos Entschluss (S02E08)
Besuch aus Kanada (S02E07)
Spätes Glück (S02E06)
další epizody (9)
1986 Die Schwarzwaldklinik (TV seriál)
Ein Kind, ein Kind, ein Kind (S01E24)
Prost, Herr Professor! (S01E22)
Gewalt im Spiel (S01E21)
další epizody (7)
1984 Die schöne Wilhelmine (TV seriál)
1981 Das Traumschiff (TV seriál)
1979 Spaß beiseite - Herbert kommt! (TV seriál)
1978 SOKO München (TV seriál)

Dokumentární

2018 Thomas Gottschalk - eine Legende. (TV film)

TV pořady

2016 Ringlstetter (TV pořad)
2013 Stöckl (TV pořad)
2012 Einfach Kathi - Resch & Lieblich (TV pořad)
1999 Volle Kanne (TV pořad)
1997 Leute heute (TV pořad)
1987 Seitenblicke (TV pořad)
1978 Ein Herz für Kinder (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace