Reklama

Reklama

Doktor z hor

(seriál)
Německo, (1992–1999), 76 h 12 min (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Gerhard Lippert, Anita Zagaria, Manuel Guggenberger, Enzi Fuchs, Walther Reyer, Carin C. Tietze, Herbert Fux, Harald Krassnitzer, Klaus Wildbolz (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(95)

Príbeh lekára, ktorý sa ožení s dcérou horského zverolekára, ale odmietne prax v alpskej dedine a ide za kariérou do Mníchova. Nešťastnou náhodou príde jeho manželka pri autonehode o život a svokor mu túto udalosť dáva za vinu. Dôjde k rozkolu, ktorý vyústi takmer zo strany svokra v nepriateľstve. Zmierenie tých dvoch zariadi gazdiná zverolekára a priláka zaťa lekára, aby začal prax u nich na horách. Vplyvom lavíny príde lekár o život a namiesto neho nastúpi nový mladý lekár a dedina tak konečne získala opäť svojho lekára, ktorý poskytuje všestranné služby obyvateľom hôr tak, ako je to bežné odjakživa u vidieckych lekárov. (RTVS)

(více)

Recenze (268)

viruscrack odpad!

všechny recenze uživatele

Musím říct absolutní NE! Nemám nic proti němcům, ale tohle, pokud už teda natočily, mělo to zůstat v Německu, ať si to tam odtrpí. Mě tímto trápila babička, když jsem u ní byl na hlídání. Ale to nic nemění na mém úsudku. Mírně sexuálně nevyhraněný doktor je vždy ku pomoci. Přišlo mi to, jako německý psycho-medicínský MacGiver. ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Naprostý nesmysl, hodnotit tento seriál odpadem. Zajisté to není žádná vážná tvorba, která by měla ambice aspirovat na nějaká prestižní filmová ocenění. Ovšem seriál je ve své jednoduchosti upřímný. Nádherná příroda kouzelných Tyrol a sympatičtí herci jsou jednoznačným plusem seriálu. Divák se zde má především uvolnit a né zas tak moc přemýšlet. Je to taková určitá forma televizniho relaxingu. V porovnání s českou současnou prefabrikovanou seriálovou tvorbou je tento seriál naopak ještě velmi vkusný, alespoň řízlý tamním folklorem. ()

Reklama

jakeer 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie som si pozrel zotri časti a keď bol toto obľúbený seriál môjho detstva, teraz sa musím smiať. Všetci sú na seba dobrí, milí, pomáhajú si, hlavný predstaviteľ je takmer bez chyby a aj mierne skazení ľudia, ktorí sa tam z času na čas objavia (niekedy dokonca aj zločinci!!!) sú vo svojej podstate dobrými ľuďmi. Naivné, ale chápem, že sa to najmä starým ľuďom páči. ()

baby1978 

všechny recenze uživatele

Kdyby měl seriál maximálně pět dílů, tak bych dala více hvězd, jenže neměl a byla z toho nastavovaná kaše, kde scénáristé a režisér nevěděli, co bude dál, poté, co Gerharda Lipperta zasypala lavina. Ano je to oddychovka, ale tak dietní, až se nic neděje. A otázka zní, jaký má význam točit filmy, kde se nic neděje a herci se jen ukazují na obrazovce. Ano v Německu, Rakousku a Švýcarsku je všechno čisté, naleštěné až si našinec připadá ve srovnání se špinavým a bordelářským Českem jak v jiném světě. ()

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Tyrolská příroda je sice krásná ale to je tak všechno ! V tomto seriálu mi připadalo všechno až nějak moc neuvěřitelně přehnané..Možná mi dáte za pravdu? Všechno načinčané a upravené jak já nevím kde...Jako když čekali návštěvu samotného Císaře pána.. Nikde ani smítko, bobek na zemi zde téměř neuvidíte..Vnitřek domu jako z pohádky..A lidé oblečeni po celou tu dobu, jako když jdou na ples..Něco dělají, nikdy nejsou špinaví a vždy přitom navíc elegantně oblečení..Tak já nevím buď jsem blbej já a nebo holt někdo jinej..? Moc jim to ale nežeru.. Člověk by se tam snad bál i kýchnout natož aby si uprdl ! Ne tyto seriály já prostě nesnáším, a neuznávám stále jen na jedno brdo. Telenovely, Německé a Rakouské seriály až na vyjímky momentální malé televizní zlo! Já vím, jedná se převážně o levnou produkci a komerce nám to chrlí takovým tempem, že by se zato nemusela stydět ani Česká televize v dobách minulých, kdy nás zaplavovala všemožnými Sovětskými filmy nejen válečné produkce...Radši bych se ale podíval na ně než na tyto katastrofální, oduševnělé slátaniny pro slabomyslné ! První epizody v uvozovkách ještě za něco stáli, pak už se ale jednalo o čirý odpad ! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Představitel hlavního hrdiny Gerhard Lippert se objevoval v prvních 4 řadách a natočil 60 dílů. Poté se sám rozhodl seriál opustit. (M.B)
  • První čtyři série zaznamenaly nečekaně obrovský úspěch napříč celou Evropou. Každý týden tento seriál sledovalo přes deset milionů diváků. (mar48)
  • Filmování probíhalo v rakouské obci Wildermieming. Příběh vycházel z úspěšných románů. (dyfur)

Reklama

Reklama