foto

Charisma Carpenter

  • nar. 23.7.1970 (48 let)
    Las Vegas, Nevada, USA

Biografie

Charisma Lee Carpenter se narodila 23. července 1970 v Las Vegas v Nevadě, kde vystudovala Bishop Gorman High School. V patnácti se odstěhovali do Mexica a posléze do San Diega. V roce 2002 se vdala za svého francouzského snoubence a 24. března 2003 se jí narodil syn Donavan Charles Hardy.

Charismu objevil agent, když pracovala jako servírka. Následovaly dvě role v seriálech Baywatch a Miss Match, ovšem popularitu jí přinesl až seriál Buffy, přemožitelka upírů, kde strávila tři série a následně její spin-off Angel, ve kterém hrála 4 roky, a za který byla každý rok nominována na Saturn Award. V roli démonky zvané The Seer jsme ji mohli vidět v Čarodějkách ve třech epizodách a též v několika epizodách byla k vidění ve Veronice Mars.

Charisma se nechala v červnu 2004 nahá fotit pro playboy. Vzala to jako motivaci k hubnutí po těhotenství. Fotky byly pořízeny deset měsíců po narození syna. Charisma má velkou jizvu na svém břiše, když si jako pětiletá hrála kolem bazénu, který byl v rekonstrukci a spadla do výkopu. To samé se stalo její postavě Cordelii Chase v Buffy. Je dobrou přítelkyní Holly Marie Combs, se kterou se sblížila při natáčení filmu See Jane Date.

Má irské, skotské a španělské předky z matčiny strany a německé a francouzské z otcovy. Na levém zápěstí má tetování záhonu růží. Mluví španělsky, i když ne plynule navzdory tomu, že v Mexicu strávila dětství. Byla roztleskávačka pro fotbalový tým v San Diegu a věnuje se horolezectví, pěší turistice a lyžování.

Klára "Trenz" Holubovská

Herecká filmografie

Filmy

2019 Human Factor
Pony with a Broken Wing
2018 Mail Order Monster
The Griddle House
2016 Girl in Woods
Mommy's Secret (TV film)
2015 50 odstínů vášně
Horse Tail, A
2013 Doorway to Heaven
2012 Duchotřesení (TV film)
Expendables: Postradatelní 2
2011 Deadly Sibling Rivalry (TV film)
Posedlost (TV film)
Rodina v ohrožení
2010 Expendables: Postradatelní
House of Bones (TV film)
Kniha křtěná krví
2006 Cheaters' Club (TV film)
Hrátky s nebezpečím (TV film)
Rodinný chaos (TV film)
Satanův měsíc (TV film)
2004 Like Cats and Dogs (TV film)
2003 Jak to dělaj kluci
Jane má schůzku (TV film)
1996 Josh Kirby: Bojovník s časem: Poslední bitva o vesmír
1995 Josh Kirby: Bojovník s časem: Planeta s dinosaury
Josh Kirby: Bojovník s časem: Člověk jako domácí mazlíček

TV seriály

2016 I Like You Just the Way I Am (TV seriál)
Lucifer (TV seriál)
The Weaponizer (S02E05)
Street Level: Behind the Scenes Featurrette (TV seriál)
Chicago P.D. (TV seriál)
Forty-Caliber Bread Crumb (S03E17)
A Night Owl (S03E15)
2015 Scream Queens (TV seriál)
Chainsaw (S01E03)
2014 Zákon gangu (TV seriál)
Red Rose (S07E12)
2013 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Intervenční program (S04E06)
2011 The Lying Game (TV seriál)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Better Halves (S05E11)
Lovci duchů (TV seriál)
Shut Up, Dr. Phil (S07E05)
2009 Tajemství Pravdy (TV seriál)
Marked (S02E01)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Pád člověka (S09E19)
2007 Greek (TV seriál)
Black & White and Read All Over (S01E10)
Zpátky do studia (TV seriál)
Gracie a šikana (E06)
2006 Veronica Mars (TV seriál) - herec, a.z.
Moje velká tlustá řecká sestra (S03E02) - a.z.
Uvítací výbor (S03E01)
Mimo záznam (S02E22)
další epizody (7)
2005 Posel ztracených duší (TV seriál)
Veronica Mars (TV seriál)
Moje zlá matka (S02E09)
Kdo by ublížil dítěti (S02E07)
Podvody jenom podvody (S02E03)
další epizody (5)
2004 LAX (TV seriál)
Čarodějky (TV seriál)
Program na ochranu čarodějek (S07E10)
Cesty do záhrobí (S07E05)
Démon v sobě (S07E03)
2003 Miss Match (TV seriál)
2002 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál) - a.z.
On (S07E06) - a.z.
2001 Strange Frequency (TV seriál)
Strážkyně zákona (TV seriál)
2000 Angel (TV seriál)
Proroctví (S01E22)
Schůzka naslepo (S01E21)
Válečná zóna (S01E20)
další epizody (12)
1999 Angel (TV seriál)
Dary na rozloučenou (S01E10)
Hrdina (S01E09)
Nikdy na tebe nezapomenu (S01E08)
další epizody (10)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Maturita 2/2 (S03E22)
Maturita 1/2 (S03E21)
Maturitní ples (S03E20)
další epizody (12)
1998 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Pokání (S03E10)
Přání (S03E09)
Cesty lásky (S03E08)
další epizody (21)
1997 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Ted (S02E11)
Čím budu? 2/2 (S02E10)
Čím budu? 1/2 (S02E09)
další epizody (21)
1996 Malibu Shores (TV seriál)
1994 Arnoldovy patálie (TV seriál)
1993 Boy Meets World (TV seriál)
1989 Pobřežní hlídka (TV seriál)

Dokumentární

2013 Jak přežít zlo (TV seriál)
2004 'Angel': Season 3 Overview
Darla: Deliver Us from Evil
2003 'Buffy': Season 3 Overview
2002 'Buffy': Season 2 Overview

Host

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(35)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace